Gameplay is king, men ikväll fokuserar vi på titlarna som fick oss att tappa hakan.

Jag vågar påstå att en överväldigande majoritet av alla er FZ-läsare ställer er bakom påståendet att: "Ett bra spel kan komma undan med dålig grafik, men inte tvärtom." Välsvarvad spelmekanik, ett bra soundtrack och en gripande handling är alla exempel på komponenter som kan få en att förlåta låga polygonantal.

Men! Ikväll skänker vi en tanke åt alla titlar som fått oss att rysa av välbehag bara av att titta på ytan. Tänk er Joakim Bennet första gången han red genom en vindpinad skog i The Witcher 3: Wild Hunt. "Hur kan det vara så snyggt!" har alla tänkt högt för sig själva någon gång i spelkarriären, men vilket spel kammar hem guldmedaljen?

För undertecknad är det jämt skägg mellan Crysis och det första Mass Effect. Cryteks GPU-dödare för att det, tja, såg fruktansvärt bra ut. Mass Effect för att jag aldrig sett ett rollspel med så pass fotorealistisk (ursäkta ordvalet) grafik tidigare. Den fjälliga huden på salarians och ansiktsanimationerna. Jag blir nästan svettig av tanken. Ni No Kuni är en annan favorit; vem kan taka nej till Studio Ghibli-grafik i sitt JRPG?

Desvärre åldras många spel som mjölk och inte som vin – men när det släpptes, då jäklar. Dela med er av era visuella favoriter nedan!

Skicka en rättelse
Några spel som har fått mig att tappa hakan pga snygg grafik genom åren: Donkey Kong Country Wipeout Resident Evil FInal Fantasy VII FInal Fantasy VIII Gears Of War Uncharted 2 Uncharted 4 Horizon 18/10 Instämmer. Unreal var verkligen före sin tid. Mer dagsaktuellt vill jag säga BDO - black desert online. Även om estetiken inte är min favorit, så är det rent tekniskt otroligt snyggt. Det är dessutom ett MMO, vilket iofs leder till massa texture pop-ins... 15/08 @goose72: Sword of Sodan, ofattbart snyggt när det begav sig! Spolar man fram något år så minns jag Wing Commander som spelet som fick många att hoppa på PC-skutan pga ofattbart snygg grafik. 14/08 Rent spontant när det kommer till "wow" så GLQuake och senare Crysis. Även Outcast var sjukt imponerande när det kom och Witcher 3 av de nyare spelen. Sedan lyckades Alien Isolation grymt bra att på alla sätt fånga känslan i de första Alien-filmerna.... 14/08 GTA 5 Redux mod med högsta tänkabara settings. 14/08 Svårt att säga faktiskt. Doom och Quake ledde ju utvecklingen ett tag. Men det spelet som när det visades först verkligen fick mig att tappa hakan var nog Doom 3 under Macworld. 2001 och det var så långt från någonting annat på den tiden. https://www.yo... 14/08 Nu får man spela ut gammal är älds-kortet :D Sword of Sodan till Amigan kommer jag ihåg som väldigt snyggt när det begav sig: https://www.youtube.com/watch?v=EoI9NH5GlQw Another World var ganska banbrytande grafiskt på sin tid också: https://www.youtube... 14/08 The last of us. 14/08 Det sjuka är ju när man tänker på hur snyggt man tyckte Oblivion var när det släpptes 2006... https://i.imgur.com/jKLDUIO.jpg ...sen 2007 kom Crysis. http://i.imgur.com/URyT18A.jpg 14/08 Glömde ju nästan... Another world, det är så jäkla snyggt fortfarande! 14/08