Efter nära 25 år med Doom, Quake, Wolfenstein och Rage lämnade Tim Willits nyligen legendariska Id Software. Med den meritlistan var det uppenbarligen inga problem att hitta nytt jobb – herr Willits är numera kreativ chef hos Saber Interactive, meddelar han via Twitter.

Det betyder att han ansvarar för den kreativa visionen för företagets fem studior (varav en i Sundsvall) och omkring 500 anställda, berättar han för Fortune. Han ger också antydningar som pekar på att allt kanske inte var lycka på Id den senaste tiden:

Vid min ålder måste du jobba med folk du gillar. Du måste jobba med roliga saker. Jag har inget att bevisa. Jag har varit framgångsrik. Jag har gjort bra spel. När allt kommer omkring kommer jag bokstavligen resa runt i världen till coola ställen och jobba med fantastiska team och göra spel. Varför skulle jag säga nej till det?

Saber är en indie-utvecklare med säte i New Jersey, USA, mest kända för World War Z, Timeshift och NBA Playgrounds. Man har också hjälpt till med Quake Champions, som huvudsakligen kodas av... just det, Id Software.