Uppdatering: I den första versionen av texten stod det att Fall of the Samurai nu blir fristående. Det var fel, Fall har alltid varit fristående, du har inte behövt Shogun 2 för att spela det.

Total War-serien har haft några riktigt bra expansioner och spin-offs, Napoleon och Fall of the Samurai står ut från mängden. Nu får den senare lov att slänga sig med bi-titeln Saga, och lyfts samtidigt ut som en fristående egen titel då navelsträngen från Shogun 2 klipps. Det här innebär också att Fall of the Samurai inte längre finns att köpa som expansion till Shogun 2, men alla som redan äger den får alla dlc, minus blodpaketet, gratis.

Exakt varför man gör så här är lite oklart, men den första Saga-delen, Thrones of Britannia, fick ett rätt ljumt mottagande. Kanske kan Fall skänka lite stjärnglans till serien som skapades för titlar som koncentrerar sig på en kortare tidsperiod jämfört med de långa tidsepokerna grundserien.

Ett logiskt nästa steg vore att göra Napoleon till en Saga-titel, men Creative Assembly har redan sagt att det inte kommer att hända då spelet inte är tillräckligt snävt. Samtidigt är det nästan säkert att vi snart får se Total War Saga: Troy för första gången. Kanske dyker det upp på nästa veckas Gamescom-mässa?