Och åt andra hållet kan The Outer Worlds komma att bli exklusivt i framtiden.

Förra veckan dök Matt Booty, chefen för Xbox förstapartsutvecklare, upp på Game Informer Show. Där berättade Booty att man är villig att låta utvecklare släppa sina spel på fler plattformar än de som tillhör Microsoft – där det är motiverat.

Som exempel nämns Double Fine Productions och att de troligtvis kommer att tillåtas släppa sina framtida spel till Playstation och Switch om de ber om det. Frågan om exklusivitet handlar, enligt Booty, om spelen i fråga gynnas av att finnas på flera plattformar, eller om Xbox-exklusiva tjänster som xCloud och Game Pass är det bättre valet.

Flaggskeppstitlar som Halo, Forza och Gears och War kommer fortsatt att vara exklusiva för Microsofts plattformar, då de "byggdes för Xbox från grunden". I framtiden kan The Outer Worlds-serien (om det första spelet motiverar uppföljare) också bli exklusiva titlar. Som bekant publiceras det första spelet av Private Division, ett dotterbolag till Take-Two Interactive.

Källa: Gamesindustry

Nya Xbox-studion har rutin från Red Dead, GTA, God of War, Uncharted, Tomb Raider
Nästa Xbox-konsol släpps julen 2020 – detta är Scarlett
Diskutera – Hur mycket får en konsol kosta som mest?

Skicka en rättelse
Jag tror han menar att vi hade inte fått Bayonetta 2 om det inte vore för Nintendo som bekostade hela utvecklingen av spelet då ettan sålde för dåligt för Sega att motivera en uppföljare. Så hellre exklusivitet än inget spel alls. 14/08 Det bjuder jag på np :) 13/08 Tackar allra ödmjukast för gratulationerna men jag vet inte om det är så speciellt att vara anställd. EDIT: Ser nu att du är dyslektiker, men jag låter det stå då jag tyckte det kunde vara ett kul skämt :) 13/08 Bra för det gör inte heller MS eller någon anan! Speciellt inte heller devs! Sluta upp med girighet själv.. Man kladra på andras girighet men man ser inte på sig själv. Det var ironi.. :) 13/08 Vet inte om det är ironi eller om jag missat något eller båda :p 13/08 Ja, ibland. Du då? 13/08 Jag Undrar, är det någon här som jobbar grattis? 13/08 OoooOooOok. Förstår inte riktigt hur detta ses som ett svar på vad jag skrev, men.... jag håller med dig i det mesta. Min poäng var mer att det är segt att de inte talar klarspråk. 13/08 Många roliga, och väntade, svar i tråden :) OnT: Det handlar om flexibilitet. Om man lyssnar på intervjun och vad Matt Booty säger så handlar det om att man är flexibel i förhållande till sina 1st party-studior, vill t.ex. Double Fine släppa Psychonauts... 13/08 Men det är väl självklart för alla? Att man tecknar avtal med studios/spel är ju självklart för att driva upp intresset för folk att investera i konsolen och sedan game pass/playstation plus. Att de överväger att inte vara exklusiva tolkar jag det snara... 13/08