Den 10 september släpper fransmännen på Spiders nytt i form av det storydrivna rollspelet Greedfall. I en färsk intervju med Escapist Magazine berättar företagets VD Jehanne Rousseau om utveckling av spelet och jämförelserna med Bioware.

Enligt Rousseau, som är en smula besviken på Biowares senaste projekt, vill man med Greedfall göra ett spel som fyller tomrummet från kanadickerna. Hon hoppas att spelare som håller titlar som Dragon Age: Origins och Knights of the Old Republic varmt om hjärtat kommer att uppskatta spelet, men är snabb med att påpeka att Spiders är en jämförelsevis liten studio:

We don’t have the same size teams and budget, but we really try to continue creating games we love. We hope that players will like it and that players that enjoyed playing story-driven RPGs like the games from Bioware will enjoy playing Greedfall.

Spiders meritlista är inte helt spikrak, med titlar som The Technomancer och Bound by Flames på samvetet. Med Greedfall ser studion dock ut att ha "uppat sitt game" flera snäpp vad gäller produktionen. Det återstår dock att se om fransmännen lyckas fånga den gamla skolans Bioware-magi som de hoppas göra.