Det har blivit den tiden på året då Valve kan skryta med esportens största pengasäck och spelare unga nog att vara Calles barn blir dollarmiljonärer över en natt. Klockan 03:00 inatt svensk tid börjar gruppspelsmatcherna i The International 2019, vilket markerar starten för ett av årets enskilt största händelser inom esport. Matcherna går att följa på den inbäddade streamen här i nyheten.

I år hålls den prestigefyllda turneringen i Shanghai, vilket (i vanlig ordning) innebär att tiderna passar oss svenskar sådär. Vill man fånga alla matcher får man alltså väga det mot sitt sömnschema.

Och på tal om svenskar finns det (också i vanlig ordning) ett gäng spelare från krusbärens land med och slåss om miljonerna. I toppen hittar vi Ludwig "zai" Wåhlberg, som har en mycket god chans att nå finalspelet med sitt Team Secret. Även tidigare TI-vinnaren Gustav "s4" Magnusson är med i årets turnering och kämpar för att Evil Geniuses ska ta hem segern.

Roligt att notera är att Alliance kvalificerade sig i elfte timmen, vilket är ett lag med merparten svenskar och som coachas av ingen mindre än legenden Jonathan "Loda" Berg. Räkna inte med en pallplacering, men laget har avslutat säsongen starkt och kan komma att överraska många.