No Man's Sky-uppdateringen Beyond är nu släppt, och Hello Games initialt utskällda galaxkryssare tar ännu ett steg mot att bli det spel många hade hoppats.

Med Beyond får spelet versionsnummer 2.0, en antydan om att det är ett rejält kliv framåt. Till de största nyheterna hör att spelet nu fått virtual reality-stöd: du kan nu spela hela No Man's Sky i VR, och fritt växla mellan VR och vanlig skärm. Playstation VR och Steam VR stöds, och man har VR-anpassat gränssnittet och byggt stöd för VR-kontroller.

Multiplayer har utökats. Redan förra sommaren fick No Man's Sky multiplayer, och det utökas nu med den sociala hubben Nexus, multiplayer-uppdrag, med mera. I Space Anomality stöds upp till 16 spelare på alla plattformar. I övriga världen ökas maxgränsen från 4 spelare till 32 på pc och åtta på konsol. Numera ser du medspelarnas karaktärer ordentligt, och ni kan bygga, överleva med mera tillsammans.

En del andra ändringar i punktform:

Klicka för mer information

– Virtual Reality support
– VR user Interface
– VR user interactions
– VR controller support
– 16-32 multiplayer
– Multiplayer missions
– Ambient multiplayer
– A new social hub
– New traveller NPCs
– Dynamic NPCs
– Alien Languages
– New alien encounters
– Technology trees
– Gameplay Balance
– Discovery Page overhaul
– Planetary Charts
– Creature taming/riding/milking
– Multiplayer missions
– Cooking & Recipes
– Cooler Aliens
– Improved base building
– Power & Logic & Industrial Bases
– Optimisation
– Starship enhancements
– First person exocraft driving
– Vulkan
– PC graphics options
– Expanded controller support
– Sitting

Patchen tycks dock ha orsakat problem för vissa spelare, och Hello Games har tryckt ut buggfixar, både till pc-versionen och till Xbox One och PS4.

Om du hör till de som lirade No Man's Sky när det kom men la det på hyllan är det läge att plocka fram det igen och känna om Sean Murrays och det övriga gängets insatser de senaste tre åren börjat göra spelet till det du förväntade dig. Det kommer vi på FZ berätta i en genomgång av No Man's Skys utveckling inom kort – håll ögonen öppna!