Börjar infria hypen för tre år sen.

No Man's Sky-uppdateringen Beyond är nu släppt, och Hello Games initialt utskällda galaxkryssare tar ännu ett steg mot att bli det spel många hade hoppats.

Med Beyond får spelet versionsnummer 2.0, en antydan om att det är ett rejält kliv framåt. Till de största nyheterna hör att spelet nu fått virtual reality-stöd: du kan nu spela hela No Man's Sky i VR, och fritt växla mellan VR och vanlig skärm. Playstation VR och Steam VR stöds, och man har VR-anpassat gränssnittet och byggt stöd för VR-kontroller.

Multiplayer har utökats. Redan förra sommaren fick No Man's Sky multiplayer, och det utökas nu med den sociala hubben Nexus, multiplayer-uppdrag, med mera. I Space Anomality stöds upp till 16 spelare på alla plattformar. I övriga världen ökas maxgränsen från 4 spelare till 32 på pc och åtta på konsol. Numera ser du medspelarnas karaktärer ordentligt, och ni kan bygga, överleva med mera tillsammans.

En del andra ändringar i punktform:

Klicka för mer information

– Virtual Reality support
– VR user Interface
– VR user interactions
– VR controller support
– 16-32 multiplayer
– Multiplayer missions
– Ambient multiplayer
– A new social hub
– New traveller NPCs
– Dynamic NPCs
– Alien Languages
– New alien encounters
– Technology trees
– Gameplay Balance
– Discovery Page overhaul
– Planetary Charts
– Creature taming/riding/milking
– Multiplayer missions
– Cooking & Recipes
– Cooler Aliens
– Improved base building
– Power & Logic & Industrial Bases
– Optimisation
– Starship enhancements
– First person exocraft driving
– Vulkan
– PC graphics options
– Expanded controller support
– Sitting

Patchen tycks dock ha orsakat problem för vissa spelare, och Hello Games har tryckt ut buggfixar, både till pc-versionen och till Xbox One och PS4.

Om du hör till de som lirade No Man's Sky när det kom men la det på hyllan är det läge att plocka fram det igen och känna om Sean Murrays och det övriga gängets insatser de senaste tre åren börjat göra spelet till det du förväntade dig. Det kommer vi på FZ berätta i en genomgång av No Man's Skys utveckling inom kort – håll ögonen öppna!

Skicka en rättelse
Håller med! Jag gör så att jag använder DS4an när jag flyger, och Move-kontrollerna när jag går i fps. Skulle vara kul om det gick att flyga med dem också, men det känns som en begränsning i, dem snart, 10-år gamla kontrollerna :( 15/08 Jag har hört klagomål från flera håll gällande flygkontrollerna i VR, men jag tycker det funkar perfekt. Men upplever man som du att de är för känsliga läste jag att man kan justera detta. Är på det hela nöjd med VR-upplevelsen hittills, förutom den ext... 15/08 Jag har spelet på PC och mitt antivirusprogram tyckte att exe. filen var ett farligt virus och la den i karantän, nu kan jag inte ta bort den därifrån.. 15/08 Jo har bara använt start-skeppet än i denna patch och det är definitivt lättare att flyga nu än tidigare, får se sen när jag provar andra skepp. Gör också stor skillnad om man uppgraderar motorerna på sitt skepp, men helt klart skillnad mellan olika ske... 15/08 Att hoppa in i sitt skepp och flyga upp från en planet och se den nu mindre och mindre i vr är mäktigt. Synd att kontroller när man flyger i vr är katastrof! Konceptet är bra, riktigt bra. Men utförandet är däremot riktigt illa tyvärr. Tanken är att man... 15/08 Jag tyckte helt tvärtom, kunde knappt styra mitt skepp. Allt kändes hur segt och trögt som helst, undvek att flyga för mycket igår för det gick åt helvete haha :D kanske beror på vad man har för skepp, jag har ju bytt från det startskeppet. Vissa skepp... 15/08 Spelade några timmar igår kväll (började ett nytt spel) och det fungerade fint för mig, några små buggar bara men ingen krash. Det är dock många som har problem med krasher och buggar men ganska väntat med en så här stor uppdatering med så många ändring... 15/08 Måste säga att NMS är nog årtiondets återhämtning :) Jag spelar inte men blir glad att se något som började så illa faktiskt komma tillbaka! Stort kudos till utvecklarna! 15/08 Har inte hunnit testa så mycket ännu, men kan konstatera att det är mycket barnsjukdomar. Har sett på Steam discussionforums att det bombas med massvis av errors. Allt från att spelet inte går att starta till att ens bas och freighter är borta. Själv... 15/08 En önskan gick i uppfyllelse i och med VR stödet. Så underbart. 15/08