Lyssna på dina favoriter medan du kan.

Nintendo har genom åren gjort sig kända för att vara tuffast i branschen när det gäller olovlig användning av deras material. Med väldigt få undantag brukar företaget visa nolltolerans mot både moddar och Youtubekanaler som visar upp material från deras spel.

Nu rapporterar den amerikanska spelsajten Kotaku att Nintendo verkar vara på krigsstigen igen. Den här gången står musik i centrum och kanaler på Youtube som låter andra lyssna på favoritlåtar från Mario, Zelda och andra klassiska spelserier. Kanalen "GilvaSunner" med över 300 tusen prenumeranter ska under gårdagen vaknat upp till dussintals copyright claims och över 115 blockerade videor. Våra egna problem här på FZ under E3-veckan känns plötsligt små i jämförelse.

Igår meddelar också kanalen "BrawlBRSTMs3", känd för att ladda upp musik från Super Smash. Bros-spelen, att de frivilligt stänger ned sin kanal efter att Nintendo börjar blockera videoklipp:

Vad tycker du om Nintendos inställning till detta? Dela med dig av dina åsikter i kommentarsfältet nedan.

Hade gladeligen betalat (en rimlig) summa för ett gäng olika soundtracks ifrån Nintendo,men vad jag vet så finns det inte så många alternativ. Mario Kart 64 soundtracket finns i en del olika utgåvor på CD men är svår att få tag på. Finns en utgåva att... 17/08 Klart de gör. Hur ska de kunna tjäna på någon spelmusik ifall folk inte köpt spelet? Vem fan köper ett spel för att det kanske har bra spelmusik? Men visst nintendo, sitt där och ruva på er jäkla spelmusik jag aldrig hört i spel jag aldrig köpt, som jag... 16/08 Ja.... och mina bekanta uuuuuuundrar varför jag absolut avskyr Nintendo. Att de claimar videorna är ju en sak naturligtvis. Men att blockera videos..... Hur många år ska de fortsätta innan de kommer på hur "Gratis reklam" stavas? Fy fan, blir magsjuk... 16/08 Det kan man tycka men jag tror att Nintedo tjänar på det totalt sett att denna spridning "får" existera. 16/08 https://www.youtube.com/watch?v=bAMzIihPjAg 16/08 Tänk att jag begriper mig bara inte på sånt här. Jag kan förstå att företag vill skydda sin färdiga produkt från att piratkopieras, men när det kommer till t ex bilder filmklipp eller musik från dessa så blir jag lite blank. Vad tänkte Nintendo i detta... 16/08 Nintendo har ju redan sedan NES tiden betett sig som arseln. Inte blivit bättre med åren direkt. Bra spel men hemskt bolag. 16/08 Nintendo borde skaffa sin egen officiella kanal och ladda upp varenda soundtrack de har till varenda spel som de gjort så hade de fått både äta kakan och behålla den och folk kan fortsätta lyssna på sina favorit låtar från sina spel när de vill. Men så... 16/08 Så länge Nintendo får pengarna och inte let's play youtubarna tänkte Nintendo förr (och kanske fortfarande gör). Jag hoppas inte Nintendo muteras till det värre. Nintendomusik har ju funnits på YouTube i evigheter, ser nästan detta som en ond mutation.... 16/08 Hade man gjort som nästan alla andra och bara satt Content ID så man får pengar hade det inte varit så farligt. Men det här med att ta ner nästan alla videor med musiken, musik som i flera fall är nästan omöjligt att få tag på idag. Man säljer inte musi... 15/08
Skicka en rättelse