Voidpoints kärleksbrev till 90-talet gillas av kritikerna.

Actionrökaren Ion Fury (tidigare Maiden, men ett visst heavy metal-band satte stopp för det) släpptes till PC igår. Nu har de första recensionerna hittat ut på nätet, och det är övervägande positiva betyg. Spelet sitter i skrivande stund på 80/100 på Opencritic, baserat på 17 recensioner.

För den som behöver en uppfriskning om hur spelet ser ut hittas releasetrailern nedanför. Du spelar som Shelly “Bombshell” Harrison i hennes jakt på den ondskefulla Dr. Jadus Helskel och hans cybersekt. Låter det 90-talsdoftande nog?

Recensenterna som hunnit säga sitt om spelet verkar vara överens om att nostalgin träffar rätt, och gillar du gamla klassiker som Doom och Duke Nukem bör Ion Fury också smaka. En del kritiker flaggar dock för att de svagare delarna av den tidens speldesign gör sig påmind.

Ion Maiden heter numera Ion Fury, släpps äntligen nästa månad
Iron Maiden stämmer Ion Maiden-skaparna på 2 miljoner dollar
Calles första intryck av Build-motorspelet Ion Maiden

Skicka en rättelse
...och nu blir Ion Fury review bombade. 24/08 Får ångest i slutet på varje bana då dom påminner en hur dålig jag varit på att hitta "secrets". You still have 9 more secret area to discover...... Annars ett riktigt bra lir. 19/08 Jag har börjar insett nu på senare tid hur Blood fan i mig är en utav de absolut bästa spel genom tiderna. Civve satte verkligen huvudet på spiken i sin Pro Blood serie. https://www.youtube.com/watch?v=puYhzJvXz2s 16/08 Ser la ut så här med just buildspelen nu för mig Blood -> Duke -> Shadow -> Ion. Går man in mer specifikt på detaljer så är ju helt klart level designen otroligt bra i detta tycker jag. Den är ju bättre än både Duke och Shadow Warrior, men ja, Blood är... 16/08 Jag håller med dig om mycket du skriver, men inte allt, röstskådespeleriet är inget jag har emot, det är inte som att Duke Nukem eller jäkla Lo Wang låter bra haha. 16/08 Finns en massa brister i spelet såsom: Dålig AI som ofta gömmer sig och fastnar i vägghörn. Ion Bomberna suger. Irriterande spindlar som inte bidrar med något förutom irritation. Hitboxes är på tok för små. Dålig vapenvariation (jämfört med föregående... 16/08 Har bara spelat 1 timme, men älskar det redan :) 16/08 https://www.youtube.com/watch?v=oNk-W3nHJZI 15/08 Alltså, detta spelet är riktigt, riktigt, bra. Det finns saker som helt klart kunde vara bättre, dom där jävla granaterna är sämst och har varit det genom hela early access med. Funderar på om jag skall skriva en recension på det här... hmm hmm har spel... 15/08 Kan rekommendera denna video av Digital Foundry som går igenom mycket av tekniken som använts för att skapa detta. Bland annat alla knep de använder för att kringgå motorns begränsningar. https://www.youtube.com/watch?v=3EWy6gTry6g 15/08