Och nästa vecka delar man ut Fez gratis.

Epic Games Store kritiseras regelbundet för att sakna en hel del funktioner som Steam, GoG och de andra skämt bort oss med genom åren. Men i en lägesuppdatering berättar man att man har eller är på väg att åtgärda ett par av bristerna.

Man har ordnat möjlighet att spara spelandet i molnet för knappt 20 spel (lista nedan). Man tillägger att alla Ubisoft-spel stödjer molnlagring och att alla framtida titlar som stödjer funktionen kommer få det när de adderas till Epic-butiken. Fler befintliga titlar ska också få molnlagringsstöd.

De senaste spelen med stöd för molnlagring:

Klicka för mer information

Alan Wake
Close to the Sun
Darksiders III
Enter the Gungeon
Genesis Alpha One
GNOG
Hyperlight Drifter
Kingdom New Lands
Limbo
Moonlighter
Mutant Year Zero
Overcooked
Rebel Galaxy Outlaw
Sherlock Holmes: The Devil's Daughter
The Sinking City
This War Of Mine
World War Z

Vidare har produktsidorna fräschats till, med förhoppningen att göra saker som releasedatum tydligare. En ny funktion är "keyless integration" med Humble Store, vilket betyder att du kan länka ihop dina Epic- och Humble Bundle-konton och på så sätt köpa Humble-spel utan att behöva invänta en aktiveringsnyckel.

Framöver planerar man att låta oss visa och sortera spelbiblioteket på flera sätt (bland annat som lista), optimera hur spel patchas (minskar patch-storleken), med mera. Förhoppningsvis fixar man snart förladdning för alla spel också, något som inte kommer finnas när Borderlands 3 släpps den 13 september. Finns risk att Epic-servrarna får jobba en del då.

Slutligen: veckans gratisspel i Epic-butiken är Mutant Year Zero och Hyper Light Drifter, och Nästa veckan kan du plocka hem Fez.

Jag frågade dig bara vad du föreslog för förändringar. Att du inte förstår hur EGS är en negativ kraft på marknaden är ditt problem. 20/08 THQ nordic äger coffee stain, däremot vågar jag gissa att bättre inkomst hjälper coffee stain i längden. Sen så är ju majoriteten av alla spelsläpp privatägda så i det stora hela så hjälper det utvecklare. 19/08 Bara skönt att slippa den jävla farsoten. 19/08 Du svarar med "bra att valve får konkurrens" i en nyhet som säger att Epic släpper cloud saves. Sen blir du förvånad att folk inte förstår vad du egentligen pratar om? Men om du vill diskutera hur bra det är att egs köper exklusiviteter så gör det. Rätt... 18/08 Va? Var påstod jag det? Om du läst tråden så handlade mycket av diskussionen om att det är bra med konkurrens. Därav analogin att Valve/Steam får en blåslampa i arslet. 17/08 Men din kommentar har ju inget med nyheten att göra. Du påstod att steam skulle bli bättre pga att Epic släpper en funktion som steam redan har. Förklara hur du resonerar. 17/08 Men du orkar larva o skriva att jag trollar för att jag önskar achievments i EPiC launcher. 17/08 Om ni inte förstår vilka fördelar konkurrens medför så kan ni läsa på själva. Men ni kanske föredrar en värld där Steam har ett monopol och kan sätta alla regler själva och sedan rulla tummarna hela dagarna? Och nej, Steam är inte perfekt. Jag har en... 17/08 Jag var länge helt emot Steam. trots att jag ägde ett spel som krävde det och på den tiden var det "always online" som gällde. Anledningen till att Valve inte får samma kritik som andra som kom efteråt beror på att det inte fanns något att jämföra med,... 17/08 Steam är ju näst intill perfekt dock. Vad föreslår du för ändringar? 17/08
Skicka en rättelse