Epic Games Store kritiseras regelbundet för att sakna en hel del funktioner som Steam, GoG och de andra skämt bort oss med genom åren. Men i en lägesuppdatering berättar man att man har eller är på väg att åtgärda ett par av bristerna.

Man har ordnat möjlighet att spara spelandet i molnet för knappt 20 spel (lista nedan). Man tillägger att alla Ubisoft-spel stödjer molnlagring och att alla framtida titlar som stödjer funktionen kommer få det när de adderas till Epic-butiken. Fler befintliga titlar ska också få molnlagringsstöd.

De senaste spelen med stöd för molnlagring:

Klicka för mer information

Alan Wake
Close to the Sun
Darksiders III
Enter the Gungeon
Genesis Alpha One
GNOG
Hyperlight Drifter
Kingdom New Lands
Limbo
Moonlighter
Mutant Year Zero
Overcooked
Rebel Galaxy Outlaw
Sherlock Holmes: The Devil's Daughter
The Sinking City
This War Of Mine
World War Z

Vidare har produktsidorna fräschats till, med förhoppningen att göra saker som releasedatum tydligare. En ny funktion är "keyless integration" med Humble Store, vilket betyder att du kan länka ihop dina Epic- och Humble Bundle-konton och på så sätt köpa Humble-spel utan att behöva invänta en aktiveringsnyckel.

Framöver planerar man att låta oss visa och sortera spelbiblioteket på flera sätt (bland annat som lista), optimera hur spel patchas (minskar patch-storleken), med mera. Förhoppningsvis fixar man snart förladdning för alla spel också, något som inte kommer finnas när Borderlands 3 släpps den 13 september. Finns risk att Epic-servrarna får jobba en del då.

Slutligen: veckans gratisspel i Epic-butiken är Mutant Year Zero och Hyper Light Drifter, och Nästa veckan kan du plocka hem Fez.