För omoget och för krävande.

Renderingstekniken raytracing var det stora säljargumentet när Nivida presenterade Geforce RTX-grafikkorten för ett år sedan, och Assetto Corsa Competizione användes för att marknadsföra tekniken. Men den visade sig snabbt vara extremt krävande, och nu klargör spelets utvecklare att man lägger raytracing på hyllan.

En forummedlem frågade nyligen hur det går med RTX-stödet, varpå en av utvecklarna svarade att man pausat raytracing-planerna. Personen menar att tekniken är omogen och krävande, att det därför inte är värt att lägga utvecklingsresurser på. Möjligen kommer det när tekniken mognat, men alltså inte nu.

Our priority is to improve, optimize, and evolve all aspects of ACC. If after our long list of priorities the level of optimization of the title, and the maturity of the technology, permits a full blown implementation of RTX, we will gladly explore the possibility, but as of now there is no reason to steal development resources and time for a very low frame rate implementation.

Assetto Corsa Competizione släpptes i maj, efter ett knappt år i early access. Det fick nöja sig med betyget 3 här på FZ, med plus för körkänslan men minus för buggar och ofärdighet.

Märks att du inte har spelat med RTX. 20/08 10 år för tidigt................. 19/08 Raytracing är framtiden, och det är väl lite det som är problemet, tekniken är inte mogen än om man inte vill lira i 30 fps på en dator, å vem fan vill det. Nu överdriver jag lite men poängen är densamma. 18/08 Som vanligt så styrs marknaden av de fattiga. 18/08 Ah jag är visst taskigt uppdaterad. Jag har nog inte riktigt brytt mig sedan 2004-2008 då det var på tapeten relativt frekvent. :rolleyes: Trodde Nvidia slopade stödet för CPU helt när dom tog över men jag ser nu att så inte blev fallet. :innocent: 17/08 Jag hade en bra framerate i Metro Exodus. Kunde köra 1440p ultra med rt high och få 60-100 fps. Att få till en bra framerate i ett bilspel borde inte vara speciellt svårt.. 17/08 Tack, nu känns det lite bättre iaf :) Haha, Q2 har nog aldrig sett bättre ut, måste nog prova någon dag. 17/08 Finns inte så mycket att göra egentligen om man vill ha ett nytt Grafikkort då Nvidia släpper RTX till alla sina nya kort med en onödig prislapp. Det enda som har lockat mig att testa RT på mitt 2080Ti är Q2. Det är det enda som känns värt det, heh. 16/08 Både unreal engine och unity använder sig av physx, men även havok används rätt flitigt i custom-motorer, så båda är fortfarande aktiva. Roligt är ju hur fysik-hårdvara inte blev någon hit alls, men fysik i spel blev något så välanvänt att vi inte ens... 16/08 Nä den marknadsföringen bli ju lite poänglös när alla har det. ;) Något vettigare stöd från AMD får vi nog dock vänta på tills åtminstone 2021. Verkar ju bli någon halvlösning för nästa generations konsoler. PhysX tog dom död på själva då det var i stor... 16/08
Skicka en rättelse