Fernando Melo vill få tid att koppla bort och begrunda nästa steg i karriären.

De tunga avhoppen i spelbranschen fortsätter att stå som spön i backen, inte minst hos Bioware, som förlorat både James Ohlen och Ben Irving för inte så länge sedan. Men det slutar inte där för den tidigare så välrenommerade utvecklaren, för nu meddelar man att även Fernando Melo – chefsproducent för nästa spel i Dragon Age-serien – väljer att lämna företaget efter tolv år.

På Twitter förklarar han att han väljer att sluta självmant och att han vill få tid att koppla bort samt utforska nya idéer inför nästa kapitel i sin karriär.

Melo hade en producentroll för både Dragon Age: Origins och Dragon Age 2 innan han sadlade om för att bli chef för online-utveckling, vilket ledde till att han arbetade med online-delarna av Mass Effect: Andromeda. Hur detta kommer påverka nästa del i Dragon Age-serien vet vi givetvis inte, men det är knappast ett gott tecken att en chefsproducent lämnar mitt i ett projekt.

Så går de när man kvoterar in all personal för att sedan driva bort all talang de hade sedan innan. Dragon age inquisition sa allt. Vilken smörja. 20/08 Bioware var en spelutvecklare jag verkligen älskade, men när Ray Muzyka, Greg Zeschuk och Augustine Yip lämnade, det har tyvärr varit en katastrof. EA använde Biowares goda namn, för att försöka fixa swtor, till exempel, och massa andra saker EA gjort,... 18/08 https://pics.me.me/some-years-from-now-gee-whiz-where-we-going-papea-13935062.png 18/08 Fyfan vad låg moralen måste vara på Bioware nu. Sorgligt att se en så respekterad utvecklare falla som Bioware har gjort. 18/08 Tråkig utveckling, men ibland är det bättre att börja om på nytt. 18/08 Lär nog finnas en hel del besvikna och utbrända spelutvecklare som tog anställning hos sin favoritutvecklare. Där många fick vara med och utveckla mediokra fantasilösa uppföljare, eller värst fall jobba på mardrömsprojekt liknande Anthem. Synd också att... 18/08 Min gissning är att han ser att det kommer att bli ännu en nitlott till spel, så han lämnar innan skitstormen från kunderna/fansen kommer. 18/08 Det ändrar ju inte det faktum att killen kan ha slutat just precis pgr av att han inte tycker studion gör bra spel längre. Han kan mycket väl ha börjat där med stora förhoppningar som sedan grusats. 18/08 Enligt wiki så hade han ingen viktig position på någon av titlarna, inte som var värt att nortera i alla fall. 18/08 Det går bra nu 18/08
Skicka en rättelse