Death Stranding är i slutskedet av utvecklingen, men trots det tog sig Hideo Kojima tid att flyga från Tokyo till Köln för att kliva upp på Gamescom-scenen och presentera spelet närmare.

Vi fick se två trailers som kanske gjorde någon lite klokare i fråga om vad spelet handlar om. Eller inte. Oavsett: karaktären Mama ammade en bebis som befann sig "på andra sidan", en sorts parallell värld som är knuten till den vanliga (ja, så vanlig den kan bli när Kojima står bakom). I den andra trailern pratade karaktären Deadman (Guillermo del Toro) en del om hur bebisen i tanken på magen fungerar.

Därpå var det dags för en längre sekvens med gameplay. Som kanske inte heller rätade ut alla frågetecken, men filmen gav i alla fall en insikt i att det här kan bli ett rätt jäkla udda spel med tydlig Kojima-känsla.

Det hela inleds med att Sam (spelad av Norman Reedus) slår en båge på marken i ett vidsträckt dramatiskt landskap, varpå en stor svamp växer upp. Obekymrad om det knatar han vidare med sin knappt kubikmeterstora ryggsäck som sällskap. Han plockar upp en utfällbar stege som blippar så där intensivt som bara en datamaskin i underhållningsvärlden kan göra. Han klättrar upp och möter... Geoff Keigley som prepper. Och... ja, du får se resten själv.

Death Stranding släpps den 8 november till Playstation 4. Och det spekuleras i pc-release vad det lider, men inget bekräftat än.