Gigantprojektet börjar tar form och ser riktigt lovande ut.

Skywind är en otroligt ambitiös mod som ämnar att återskapa hela The Elder Scrolls III: Morrowind i Skyrim-motorn, ej att förväxlas med projektet Skyblivion, som försöker göra samma sak med The Elder Scrolls IV: Oblivion. Skywind-teamet var faktiskt närvarande vid Gamescom, och där passade man på att visa upp det första officiella gameplay-klippet.

Videon börjar i nostalgiska Balmora och kretsar kring uppdraget att ta kål på Sarayn Sadus för Morag Tongs räkning. Teamet sade att man gärna hade visat upp inslag som levitation, cliff racers (alltid lika älskade) och nya typer av dungeons, men att man ville bjuda på något som var lite mer polerat i dagsläget.

Och visst får man säga att det som visas upp ser lovande ut. Musik och miljöer låter och ser väldigt bra ut, och även om röstskådespeleriet och spjutstriderna är lite styltiga så håller de ändå helt okej kvalitet.

Går även nuförtiden att uppleva helt i coop om man gillar multiplayer! 25/08 Stort tack för utförligt svar. Det låter som en upplevelse jag mer än gärna vill ha! 25/08 Hade allra helst sett ett helt nytt spel i Daggerfalls anda, med större fokus på att simulera en levande värld. https://youtu.be/46gaz6veVNQ 25/08 Världens bästa spel. Kommer förmodligen aldrig att överträffas då det känns som att Bethesda själva går bakåt mer och mer och ingen annan gör liknande rollspel. Cyberpunk 2077 kommer säkert vara superbra, men tusen timmar bra som Morrowind? Det tror jag... 25/08 Eftersom jag instämmer i att Morrowinds värld är fullständigt unik kidnappar jag din fråga... Det som fascinerade mig mest i Morrowind var känslan av mystik och mytologi. Det finns massvis med historia mellan raser, fraktioner och liknande som det bara... 25/08 Jag kommer inte ihåg vad den remaken heter. Men 2012 när jag höll på att bygga ihop min nya dator så tog jag ner en remake av morrowind där det krävdes att man hade originalet och oblivion. När man startade spelet så skapade man sin karaktär och sen fic... 25/08 Vad är det världen gjorde som ingen annan har gjort sedan dess? Blev plötsligt väldigt sugen på spelet :) 24/08 Ser fantastiskt ut. Spjut i första person var lite svaga, petade mest fienden med spjutet, inget riktigt stick, men annars najs. 24/08 Åhhhh, vilket otroligt projekt. Morrowind är verkligen den bästa fantasyvärld jag utforskat. Inte ens när spelet släpptes var striderna särskilt fantastiska. Men den där världen. Den gjorde något jag inte sett hos andra spel efteråt. Skulle vara jättesu... 24/08 Ser väldigt trevligt ut, hoppas verkligen att detta blir klart, vore mysigt att återuppleva Morrowind lite igen. 24/08
Skicka en rättelse