Ryska Gazprom Media har meddelat att man tillsammans med Metro-författaren Dmitry Glukhovsky ska producera en film baserad på boken Metro 2033. Som ni kanske vet är det inte första gången man talat om att filmatisera boken, men förra gången var det amerikanska MGM som höll i tyglarna. Det hela slutade dock med att Glukhovsky avbröt projektet eftersom han kände att manusförfattaren försökte amerikanisera berättelsen.

En av de aktuella producenterna för den nya filmatiseringen, Valery Fedorovich, beskriver projektet som det största man någonsin åtagit sig, och säger att man kommer investera en "summa utan motstycke" i produktionen och marknadsföringen av den. Glukhovsky själv hade följande att säga:

I Ryssland såg jag inga producenter som kunde göra en bra [filmatisering] av denna bok. Det verkade helt enkelt omöjligt. Men nu har jag äntligen hittat ett team som jag kan anförtro med 'Metro'. Våra ambitioner visade sig vara liknande: att skapa en blockbuster av världsklass och förbluffa även de som läst trilogin och kan den utantill. För att inte göra dem besvikna är jag redo att bli kreativ producent för filmen och hjälpa till att skapa den med båda mina råd och mina handlingar.

Man planerar att börja filma nästa år, och går allt enligt planerna kommer premiären att vara 1 januari 2022.

Tack Variety.