Det är en rysk produktion och filmandet börjar nästa år.

Ryska Gazprom Media har meddelat att man tillsammans med Metro-författaren Dmitry Glukhovsky ska producera en film baserad på boken Metro 2033. Som ni kanske vet är det inte första gången man talat om att filmatisera boken, men förra gången var det amerikanska MGM som höll i tyglarna. Det hela slutade dock med att Glukhovsky avbröt projektet eftersom han kände att manusförfattaren försökte amerikanisera berättelsen.

En av de aktuella producenterna för den nya filmatiseringen, Valery Fedorovich, beskriver projektet som det största man någonsin åtagit sig, och säger att man kommer investera en "summa utan motstycke" i produktionen och marknadsföringen av den. Glukhovsky själv hade följande att säga:

I Ryssland såg jag inga producenter som kunde göra en bra [filmatisering] av denna bok. Det verkade helt enkelt omöjligt. Men nu har jag äntligen hittat ett team som jag kan anförtro med 'Metro'. Våra ambitioner visade sig vara liknande: att skapa en blockbuster av världsklass och förbluffa även de som läst trilogin och kan den utantill. För att inte göra dem besvikna är jag redo att bli kreativ producent för filmen och hjälpa till att skapa den med båda mina råd och mina handlingar.

Man planerar att börja filma nästa år, och går allt enligt planerna kommer premiären att vara 1 januari 2022.

Tack Variety.

Ditt påpekande om parallella världar är inte så dumt när det gäller bokserien. :-D Faktum är att böckerna (eller i alla fall en av böckerna) inte nödvändigtvis skildrar det som verkligen hände (i den fiktiva världen). Stora delar av Metro 2034 verkar... 28/08 Det är fiktion vi pratar om, inte vetenskaplig fakta, så att prata om vad som är sant eller inte känns lite malplacé ;) Glukhovsky kan ju när som helst skriva en till bok där det faktiskt framkommer att man har hittat bevis för att det i Metro-universum... 28/08 Lyckades hitta källan till Mellanöstern. Det var inte, som jag trodde, den där serietidningen. Den nämnde bara Artioms liv. Det var istället en lite kort animerad film som heter Enter the Metro. Finns på Youtube. 28/08 Jag tror mig inte veta mer än Gluchovskij om Metro. Däremot så är jag 100 % säker på att två totalt motstridiga berättelser om samma händelse inte kan vara sanna samtidigt. Eftersom Gluchovskij varit inblandad i både spelen och böckerna så kan man förmo... 28/08 Jaja, om du nu tror dig veta bättre om Metro 2033 än vad Glukhovsky gör så är det så klart din fulla rätt. Du kan dock aldrig tvinga mig att hålla med dig... Du och jag verkar uppenbarligen ha lite olika definition på vad som är canonical. Med canonical... 28/08 Både spelen och böckerna kan omöjligen vara kanon samtidigt i samma värld, vad nu än Gluchovskij anser. De kan båda vara kanon, fast då i varsin egen värld. Bästa exemplet på detta är nog Melnik (Miller). Melnik kan inte vara fiende och allierad till... 28/08 Som sagt, du är så klart fri att tycka som du vill, Dmitry Glukhovsky verkar dock tycka annorlunda än vad du gör, och när det gäller Metro 2033 tror jag jag hellre lyssnar på honom än på dig ;) Hittade för övrigt den här https://metrovideogame.fandom.co... 28/08 Två olika versioner av samma story kan inte vara kanon samtidigt. Bourbon kan inte ha dött av både ren förskräckelse och av ett skott från en bandit på två helt olika ställen. Melnik (Miller på engelska) kan inte vara en regimlojal, rullstolsbunden fien... 27/08 Så här säger dock Dmitry Glukhovsky om saken: "Metro is a transmedia saga, and books and games complete each other to tell different parts of the same big plot. So, Metro 2035 the novel picks the story up where Metro Last Light (Redux) the game dropped... 27/08 Spelen är verkligen inte kanon. Det finns på tok för mycket som inte är kompatibelt mellan spelen och böckerna. Artiom dödar typ en människa under hela 2033 i boken. I spelen så mejar han ner banditer, nazister och kommunister i tjog. Dark ones hjälper... 27/08
Skicka en rättelse