Youtube-svensken passerade drömgränsen i helgen.

"Följas av 100 miljoner människor på Youtube innan 30 - check!"

Pewdiepies popularitet på tuben visar inga tecken på att avta. I helgen klev han över den smått osannolika gränsen 100 miljoner followers. Han är visserligen inte först med bedriften, och inte heller störst på Youtube – den indiska musikkanalen T-series följs av 109 miljoner – men han är god tvåa och överlägsen etta vad gäller enskilda personer. Och svenskar.

Felix "Pewdiepie" Kjellberg har de senaste månaderna återvänt till att streama Minecraft, och han har släppt en rad gameplay-filmer – vilket verkar gå hem hos tittarna. Nyligen gifte han sig, och i oktober fyller han 30 år.

Det är mindre än tre år sedan Kjellberg nådde 50 miljoner följare (december 2016). För ett år sedan hade han 65 miljoner följare, så utvecklingen har varit rask. Delvis beroende på diverse uppmaningar och kampanjer, men ändå starkt jobbat.

Vi säger: stort grattis, Pewds! Och se upp – FZ ligger hack i häl med 3 818 subs. Först till 200 miljoner..?

Grattis till honom, stort, särskilt trots youtubecensuren. 26/08 ingenting? eller vad menar du? jag drog en analogi. f&f har självfallet ingenting med det här att göra. sen undrar jag varför du nödvändigt måste förstå? jag kan komma på en hel del saker som är jättepopulära som jag inte förstår alls. travsport till... 26/08 Alla är inte som dig, många följer kanaler för personligheterna. Några började följa PewDiePie för personligheten, några hundra blev till några tusen. Några tusen blev några miljoner. Större publik = Större exponering = Fler upptäcker och fastnar för... 26/08 Nu var jag inte intresserad av ett syrligt svar om varför jag inte känner denna personen och inte avgudar honom och varför jag inte har kuddar och tandborstar med hans logga på, utan jag undrar helt enkelt vem han är och vad han gör som är så populärt?... 26/08 du låter som en sån där som alltid fliker in med "vad är meningen med instagram/twitter egentligen? folk lägger ju bara upp bilder på vad dom ätit till frukost höhö" så fort någon nämner sociala medier. folk tittar för personligheterna. säg att du gilla... 26/08 Med andra ord så har han sedan 100 mil-övergången (25 aug), fått ytterligare +300.000 följare haha. Under 24 timmar, sinnes! Edit: fel datum. 26/08 Jag har prenumererat på Felix ända sedan jag var 6 år. Har alltid älskat hans videos och hans härliga personlighet. 100 miljoner prenumeranter är riktigt stort. Hoppas han och Marzia (numera hans fru) får ett fortsatt lyckligt liv och en framgångsrik... 26/08 För en som inte är invigd i sociala nät och jox, vad är det för speciellt med denna personen som gör att folk följer honom? Sitter han bara och spelar och folk tittar på eller? Har aldrig förstått det där... gissar väl att det är som fotboll och annan... 26/08 Mest imponerande är hur han har lyckats förnya sig själv över tid om och om igen. Stort grattis till Felix för denna bedrift! 26/08 10,3m just nu så vägen mot 11m är inte alltför lång :) 26/08
Skicka en rättelse