Världens största e-sportsturnering till Sverige.

I helgen avgjordes Valves penningstinna Dota 2-turneringen The International i Shanghai i Kina, och i finalen i går morse vann OG över Team Liquid med 3-1. OG blev därmed 15,6 miljoner dollar rikare och första lag att vinna The International två år i rad.

Samtidigt meddelades att nästa års The Internatinal avgörs i Stockholm. Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) välkomnar den tionde upplagan av turneringen till staden.

Även om det inte uttryckligen sägs var turneringen äger rum, ger återkommande bilder på Globen vissa antydningar. The International 2020 går av stapeln i slutet av augusti.

Tack till Maysay för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Ska bli sjukt kul, kommer självklart försöka få biljetter. De sålde slut på tio minuter i år, så jag hoppas verkligen det blir mindre tryck nästa år. Kul att Valve vågar satsa på Sverige! 28/08 Ja just det stämmer... Tack tack.. 26/08 @Snabeltorsk: Na'Vi bytte ut Artstyle mot ARS-ART mellan turneringarna. 26/08 Alright, Kollade upp det. Dom hade faktiskt bytt ut 1 spelare mellan 2011 till 2012 och bytte ut 2 spelare från 2012 till 2013. 26/08 Jag menade inte att navi vann två gånger, jag citerade att dem varit i final två gånger med samma lag. Jag har fet text på det jag citera nu så ni fattar bättre. Dessutom så var det halft en fråga för jag är inte 100% säker. 26/08 NaVi har aldrig vunnit TI två gånger i rad. Inte ens två gånger faktiskt. De kom 1a, 2a samt 2a igen. Därefter inga finaler alls. 26/08 oj vad gammel-media kommer vara bajsnödiga under detta. "Det här är inte bra" "hur mycket skärmtid" "fuck fortnite" "bla bla bla bla" 26/08 Kul! Då kanske lite fler av mupparna får upp ögonen att det faktiskt tävlas på hög nivå även digitalt och inte bara i fysiska lekar ^^ 26/08 Att sitta hemma jämfört med på plats är två helt olika sorters upplevelse helt klart. Är man mest intresserad av spelet i sig men inte bryr sig nämnvärt om stämningen på plats så tror jag man ser det lite som pengar i sjön. Vill man däremot ha just stäm... 26/08 Aldrig för att jag skulle kolla på det då jag mycket hellre spelar själv plus att jag föredrar vanlig idrott, men riktigt roligt då jag vet hur stor turneringen är och att många följer detta. Sätter Sverige lite starkare på kartan också. Kul! 26/08