Bandai Namco ser inte Epic som en bra deal i nuläget.

Tim Sweeney påstår att Epic Games Stores pippi på exklusiviteter är ett måste för att förändra branschen, men exklusivitets-tänket är bevisligen inte för alla. Bandai Namco har hittills inte släppt något av sina spel via klienten och den japanska speljätten, som gett ut Dark Souls-spelen och utvecklar den oändliga Tales of-serien, är definitivt inte sugna på exklusivitetsavtal.

Bandai Namco Europes Hervé Hoerdt säger (via MCV) att de gillar hur Epic expanderar branschen.

We've been swimming in the same pool for years, and this pool is made of 200, 300 million people, and obviously the vision to be able to address two billion people or more tomorrow is exciting.

Just exklusivitetsgrejen är något som inte tilltalar Bandai Namco. Hoerdt menar att de vill att deras spel ska hitta till den bredast möjliga publiken, och då är exklusivitetsavtal inte rätt väg att gå. Trots detta ser de gott om potential hos klienten men i nuläget delar de inte samma vision.

It's fantastic, they have a lot of strength and lots of users. The business model is attractive to us because it's more profitable, but still, their interest is — if I'm correct — exclusivity. And this is not our vision.

Kort sagt: Epic-exklusivitet är ingen bra deal för Bandai Namco, menar Bandai Namco.

Subnautica Below Zero är tillgängligt på både Steam och Epic Games Store, och de är indie-utvecklare, det är ett exempel som motbevis. Och vill inte kalla 505 Games någon särskilt stor utgivare, eller Bigben Interactive. Sen är det bara dåligt att de... 28/08 @Fiddi: Det är i stort sett bara stora publishers som har lyckats förhandla att spelen får säljas utanför epic game store, och regeln är fortfarande att dom inte får sälja på steam vilket är den störta pc plattformen i dagsläget. Det finns flera nyhetsa... 28/08 Vadå "exklusivitet i det sättet man brukar säga", det finns bara en definition av ordet, påverkas inte av varken av åsikt eller vart pengarna tar vägen, så jag "tycker" ingenting. Väldigt få av Epics "exklusiva" spel är exklusiva överhuvudtaget (tex.... 27/08 Att steam måste vara installerat är inte exklusivitet i det sättet man brukar säga. Du kan sträcka det i samma veva att du måste ha windows och direct x i så fall också. Men jag förstår att du tycker det. Det är försäljningen och vart pengarna går som... 27/08 JO, det är precis vad det är, man MÅSTE (observera MÅSTE) ha Steam för att kunna spela spelen, per definition av ordet så är Bandai Namcos spel exklusiva till Steam. Så jag "blandar" inte ihop någonting, det är snarare du som försöker omdefiniera ordet... 27/08 Nä det är det inte. Du som många andra blandar ihop steam som försäljningsplattform och steam som drm. Bara för att ett spel behöver steam för aktiveras betyder inte att det är steam exlusivt. Det kan mycket väl bara vara för att dom använder steam som... 27/08 Jaha, men då missförstod du min poäng, i fråga om exklusivitet är det en specifik plattform som man är tvingad att använda oavsett betal-exklusivitet eller "gratis"-exklusivitet, det är praktiska (dvs. inte moraliska eller något sådant) skillnaden för... 27/08 Du missförstår. Jag var nog otydlig, jag menade att spelare är alltid oftast tvingade att använda minst en plattform. Inte en specifik. 27/08 Så är det inte alls, det finns många (mest indie-utvecklare dock) som släpper sina spel på olika plattformar, vissa släpper tom. plattformslöst, typ som vissa spel från Humble där man bara laddar ner spelet sen spela fritt utan något obligatoriskt skit. 27/08 Spelare är alltid tvingade att använda en viss plattform. I vissa fall EGS, i vissa fall Steam, i vissa fall Origin, osv, osv. Det är skillnad på hur plattformarna gör affärer och hur de ursäktar sig. 27/08
Skicka en rättelse