Har du hunnit spela än?

"Jävla skitspel!" sa kollega Frida om WoW: Classic när hon kom in till kontoret i morse. Helt taget ur luften – hon hade knappt spelat!

Det är som alltid när det släpps populära onlinespel: det fanns inte serverkapacitet nog. Köerna har ringlat långa till och från; Frida lyckades ta sig in vid 4-tiden i morse, men sparkades ut av en serveromstart några minuter senare. Fortfarande är köerna flera timmar lång till vissa servrar. Men när man väl kommit in verkar det fungera stabilt.

Fridas skärm ett par timmar i förmiddags.

Hur har det funkat för dig? Har du kunnat (och hunnit) spela WoW: Classic än? Buggar, anslutningsproblem, eller är allt frid och fröjd?

Och Frida? Hon kom just in igen, så hon älskar spelet.

Skicka en rättelse
Exakt, lite av en livsstil...på gott och ont skulle jag säga. Själv har jag inte i närheten av lika mycket tid åt att kunna spel, men just den här mentaliteten att "alla ska med" som Blizzard kör (även om det är fint) dödade en del av spelet. Tiden när... 28/08 Haha, den där Asmongold har ju typ flest tittare just nu på Twitch. Var han någon storspelare under 2007 när "riktiga WoW" släpptes? Någon ledande guild-ledare på den tiden? Jag tror att många äldre spelare (och även äldre som aldrig spelat WoW innan)... 28/08 Aha, jag förstår. Kan det vara så att dessa bekväma funktioner var mer en teknisk begränsning från Blizzards sida när det släpptes då under 2007 om jag minns det hela rätt? Haha, ja, jag minns att "riktiga WoW" var inte ett spel, utan en livsstil på sin... 28/08 Inget. Allt du nämner är just varför classic är så populärt. Fiender är svårare. Därför måste man tänka efter innan man springer in i en grupp. Om du testar classic nu kommer du märka att det ligger rätt många lik och skelett överallt i level 5+ zoner... 28/08 Jag skulle säga den sociala delen är en av de större grejorna. Under åren har Blizzard lagt in massa så kallade "quality of life" saker i spelet för att underlätta när man ska söka grupper och gör quests. Det är bra till viss del, men det innebär också... 28/08 Försökte spela igår efter jobbet. Kom hem slog på kön sen blev jag sömning och somna. När jag vaknade 45 min senare var jag utloggad från servern :F 28/08 Jag har vänner som tycker jag borde prova Classic. Jag själv hade även period där jag var taggad att få chansen att börjar från början även om det svalnade allt jämnt releasen började närma sig. Men med det sagt så hade jag tänkt ge det en chans ändå... 28/08 ~23 000 i kö när jag loggade in ca 16:30, var nere på ~1000 pers 6½h senare, fast då tyckte min ISP att de skulle köra ett serviceavbrott så när jag försökte igen några minuter senare var det ~16 000 i kö igen. Gav upp för dagen :P Får kanske lägga mig... 28/08 5h and counting. 27/08 Försökte köra kl 19 och hade 14 000 pers i kö. Kl 22 var siffran nere på 5000. Jag gav upp. 27/08