Ytterligare bekräftelse på att The Witcher 3 inte var det sista vi såg av Geralts värld.

Redan 2018 sade företrädare för CD Projekt Red att även om Geralts äventyr tog slut i och med The Witcher 3, så betydde inte det att företaget skulle lämna Sapokowskis värld åt sitt öde. ”The Witcher är en av två franschiser som vi bygger vårt företags framtida aktiviteter på,” berättade man. Men mer än så ville man inte avslöja.

Och nu kommer mer konkreta uppgifter om hur CDPR vill jobba med Witcher-licensen framöver. Det är sajten Twinfinite som har grävt upp en sammanfattningsrapport över första halvåret 2019, där man även behandlar framtida strategier. Företagets CFO Piotr Nielubowicz:

”Vårt finansiella resultat för första halvan av året påverkades i huvudsak av försäljningen av The Witcher 3, som är fortsatt stark. Detta stärker ytterligare vår tro att det lönar sig att investera i spel av toppkvalitet.”

”Två separata, stora franchiser (The Witcher/Cyberpunk),” fortsätter man i rapporten, ”gör tillsammans med ett flertal självständiga utvecklingsteam att företaget kan jobba parallellt med flera projekt och jämna ut det långsiktiga releaseschemat.”

CD Projekt Red kommer alltså börja jobba som många andra större företag, med utgivningar som ligger om lott och kortar ner tidspannen mellan släppen. Om man redan implementerat modellen skulle det betyda att det någonstans i Polen sitter och jobbar med nästa del i The Witcher-serien, och att denna blir nästa stora titel att utannonseras efter att Cyberpunk 2077 har släppts.

Happy days!

Tack till uberpwnage2.0 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Tror att det blir alldeles utmärkt. CDPR har mitt fulla förtroende! 30/08 Här har ni en bra tråd med tankar om nästa titel! https://www.fz.se/forum/trad/429845-efter-the-witcher-3-vad-vill-vi-se 30/08 Härligt! Och jag är precis tvärtom, de är ju de spelen som ger mest inlevelse! Istället för "insert name here" savior of the world som det brukar vara. Sen är ju inte Pillars of Eternity och dylikt dåligt för den skull. 30/08 Och med detta uttalande kanske ännu ett till gwentbaserat kortspel? Haha Gwent: The Witcher Card Game 2! 30/08 Ett spel där man spelar Ciri känns ju självklart, hade även gillat ett spel när man är en random doink i Witcher världen och kanske springer på Geralt ute på ett äventyr. / ett spel som utspelar sig i kaer morhen under the hay day of the witchers där... 30/08 Jajamen, jag studsar alltid på att man måste spela Geralt. Sabla störig figur. Världen och allt runtomkring är top-notch dock. 30/08 Absolut. Ubisoft är ju ett bra exempel på detta, skyhöga produktionsvärden där själen liksom saknas ibland. Men kan nån, kan CDPR. Hoppas jag. 30/08 Det finns såklart risker med detta. När man börjar bygga en organisation, "strömlinjeforma" processer och skapar en hierarki för att administrera denna som någon form av industriell storbolagsdrift så blir det ju allt som oftast på bekostnad av kreativi... 30/08 Om, och det är ett stort OM, man får skapa sin egen karaktär i The Witcher världen, då är jag intresserad! 30/08 Så länge det är samma kvalitet som vanligt så är jag helt med på tåget 30/08