Redan 2018 sade företrädare för CD Projekt Red att även om Geralts äventyr tog slut i och med The Witcher 3, så betydde inte det att företaget skulle lämna Sapokowskis värld åt sitt öde. ”The Witcher är en av två franschiser som vi bygger vårt företags framtida aktiviteter på,” berättade man. Men mer än så ville man inte avslöja.

Och nu kommer mer konkreta uppgifter om hur CDPR vill jobba med Witcher-licensen framöver. Det är sajten Twinfinite som har grävt upp en sammanfattningsrapport över första halvåret 2019, där man även behandlar framtida strategier. Företagets CFO Piotr Nielubowicz:

”Vårt finansiella resultat för första halvan av året påverkades i huvudsak av försäljningen av The Witcher 3, som är fortsatt stark. Detta stärker ytterligare vår tro att det lönar sig att investera i spel av toppkvalitet.”

”Två separata, stora franchiser (The Witcher/Cyberpunk),” fortsätter man i rapporten, ”gör tillsammans med ett flertal självständiga utvecklingsteam att företaget kan jobba parallellt med flera projekt och jämna ut det långsiktiga releaseschemat.”

CD Projekt Red kommer alltså börja jobba som många andra större företag, med utgivningar som ligger om lott och kortar ner tidspannen mellan släppen. Om man redan implementerat modellen skulle det betyda att det någonstans i Polen sitter och jobbar med nästa del i The Witcher-serien, och att denna blir nästa stora titel att utannonseras efter att Cyberpunk 2077 har släppts.

Happy days!