Men innan det blir verklighet ska det gräsrotsfinansieras.

Att Gearbox skulle avslöja något Homeworld-relaterat under spelmässan Pax West visste vi redan, och nu vet vi vad det rörde sig om: inget mindre än Homeworld 3. Den anrika serien har på senare år fått remastrade versioner av de första spelen såväl som en uppskattad prequel vid namn Deserts of Kharak, men nu är det alltså dags att gå vidare med nästa del i äventyret.

I trailern ser vi tre skepp som i tät formation flyger mot en jump gate, och det är ungefär vad vid får nöja oss med än så länge, sånär som på lite konceptkonst som du ser ett urval av nedan.

Utvecklingen står Blackbird Interactive för, som remastrade de äldre spelen och utvecklade Deserts of Kharak. Trots att Gearbox står som utgivare för spelet har man valt att gräsrotsfinansiera det via plattformen Fig, som till skillnad från Kickstarter, Indiegogo och dylika sidor även låter investerare få en del av eventuella vinster. Man uppger dock att Gearbox redan finansierat spelet och att Fig-pengarna kommer gå till att utöka visionen för det.

Tillsammans med utannonseringen fick vi även en video där utvecklarna talar om projektet.

I dagsläget siktar man på att släppa Homeworld 3 fjärde kvartalet 2022, men det kan komma att ändras. Vill du köra de tidigare spelen säljs de nu till kraftigt rabatterat pris på Steam (tack @monsterbenke).

Skicka en rättelse
Spelat anpassar vad fienden har beroende på vad du har med dig in i uppdraget. Så om du inte överlevt med mycket så kommer de inte ha en massa vid starten heller. 01/09 HW 2. Ett spel som spelats nästan varje år de senaste två decennierna. Återskapar de känslan så är det ett garanterat köp. Håller mig dock lite reserverad, det kan bli mos om de fuckar upp storyn. 01/09 Låter intressant, men eftersom Gearbox <3 EGS, så skiter jag i det. Synd, HW1 och 2 är bland de bästa rymdspelen någonsin. 31/08 Zerg rush? Meh... Tacka vet jag Engineer rush i C&C... That's the spirit! Gillade spelet, men kom aldrig direkt in i det. Blev glad när remaster kom, men blev aldrig att jag spelade det. Alltid för mycket annat att välja på. Oh, the mighty backlog. Men... 31/08 Jävlar va rysningar man fick av den videon!! 31/08 Ålder har inget med det att göra. Det är en felaktig fördom. Homeworld är inte trial and error. Det är ganska individuellt vilka sort spel man gillar. Jag själv spelade homeworld 1 första gången när jag var 14 år gammal eller liknande och jag hade inga... 31/08 @Mutumba: Jag är verkligen inget strategiskt geni men jag lyckades klara ut ettan när det kom då jag var runt 13 år, var inte särskilt omöjligt förutom att jag fick starta om de svåraste banorna 3-4 gånger. Sen när man är äldre så har man kanske inte... 31/08 "Dont you guys have phones?" Missa inte att jag postade i nyhets tråden att Homeworld också kommer till mobil!!! https://www.fz.se/forum/post/3921717 31/08 Efterlängtat besked. Och väntat efter Gearbox köpte relic och deras IPs. Förbokade spelet via FIG omedelbart. 31/08 Säkert roligt om man är bra på spelet men som nybörjare är det i princip omöjligt att komma in i på ett bra sätt. 31/08