Att Gearbox skulle avslöja något Homeworld-relaterat under spelmässan Pax West visste vi redan, och nu vet vi vad det rörde sig om: inget mindre än Homeworld 3. Den anrika serien har på senare år fått remastrade versioner av de första spelen såväl som en uppskattad prequel vid namn Deserts of Kharak, men nu är det alltså dags att gå vidare med nästa del i äventyret.

I trailern ser vi tre skepp som i tät formation flyger mot en jump gate, och det är ungefär vad vid får nöja oss med än så länge, sånär som på lite konceptkonst som du ser ett urval av nedan.

Utvecklingen står Blackbird Interactive för, som remastrade de äldre spelen och utvecklade Deserts of Kharak. Trots att Gearbox står som utgivare för spelet har man valt att gräsrotsfinansiera det via plattformen Fig, som till skillnad från Kickstarter, Indiegogo och dylika sidor även låter investerare få en del av eventuella vinster. Man uppger dock att Gearbox redan finansierat spelet och att Fig-pengarna kommer gå till att utöka visionen för det.

Tillsammans med utannonseringen fick vi även en video där utvecklarna talar om projektet.

I dagsläget siktar man på att släppa Homeworld 3 fjärde kvartalet 2022, men det kan komma att ändras. Vill du köra de tidigare spelen säljs de nu till kraftigt rabatterat pris på Steam (tack @monsterbenke).