Från att servrarna för World of Warcraft Classic öppnade i tisdags har det pågått en frenetisk kamp om vem som ska nå maxnivån i spelet först, ett race som nu är avgjort. Det blev spelaren Jokerd, som av någon anledning kallas "the swedish gnome" (han är från Malta), som med sin Mage hade över 300 000 tittare på sin Twitch-kanal när han gick från 59 till 60. Lite överraskande försökte han radera sin karaktär efter sin segerparad genom Stormwind, något som bara hindrades av att han hade post kvar i sin brevlåda. Nu spammas han därför med brev så att han inte ska kunna ta bort sin gnome mage.

Det tog Jokerd tre dagar, 20 timmar och 40 minuter ingame-tid att nå nivå 60 och andraplatsen låg bara på 56 när det skedde. Det är dessutom extra anmärkningsvärt att han gjorde det mesta av levlandet helt själv, ute i världen, då många som tävlat om att komma först har haft stora organisationer i ryggen med stöttespelare som gjort det möjligt att grinda olika dungeons snabbt.

Prestigekampen tar dock inte slut där, där väl de stora guildsen fått sina level 60-karaktärer blir det istället ett race om att spöa storbossar som Onyxia först. Hysterin kring World of Warcraft Classic är därför inte slut på långa vägar.