Savannen och Agrabah renoveras innan de återlanseras i oktober.

Disney-klassikerna The Lion King och Aladdin var inte bara förträffliga filmer, utan gav även upphov till flera omtyckta spel. Efter en tid av rykten har Disney nu bekräftat att de gamla klassikerna ska kläs upp i HD-skrud och släppas till PS4, Xbox One, Switch och PC i höst. Notera att det rör sig om Sega Mega Drive-versionen av Aladdin, som skiljer sig markant från Aladdin-spelet som släpptes till SNES.

Utöver att snygga till de gamla pixlarna kommer man även slänga in en rad olika nyheter, såsom alternativet att spela flera olika varianter av spelen samt att vi får förmågan att spola framåt till specifika partier vi vill spela igenom eller spola tillbaka om kontrollen inte registrerar att vi faktiskt tryckte på hopp-knappen. Vi kommer även bjudas på en titt bakom kulisserna för att se hur spelen skapades, få chansen att spela igenom att hittills osläppt demo samt lyssna på spelens soundtracks.

Såg nu att Switch versionen kommer landa på 499:- och XBO/PS4 på 399:-...... Fantastiskt hur man kan ta nästintill fullpris för titlar som kom för 25 resp 27 år sen. Jesus... 04/09 Ja, bandesignen var fan hemsk i Lejonkungen. Har de inte rättat till den håller verkligen inte spelet idag. Förutom musiken och grafiken skulle jag till och med säga att det är ett av de sämre Disney-titlarna som släppts. 02/09 SNES-spelen Lion King, Aladdin och The Jungle Book är sjukt mysiga samt sjukt svåra på grund av kluriga hitboxes och nästintill frame perfect-platforming ibland. 02/09 Riktigt trevlig nyhet! Har aldrig kört mer än några minuter Lionking till SNES men Aladdin till både SNES och SMD har jag kört och klarat flera gånger. Synd att inte SNES versionen på Aladdin kom med, då det är ett minst lika bra spel som till SMD! Hopp... 01/09 SNES versionen av Capcom är för mig en riktig klassiker som följde med enheten när familjen köpte den. Måste ju dock säga att Lejonkungen verkligen är nära till bottennapp. Känns väldigt rörigt i bandesignen och allt är otroligt "samma samma"... Är i... 01/09 Alltså lejonkungen var ju inget vidare. Aladdin var ju grejer det dock! 01/09 Bra spel, men det känns som att de kunde ha piffat till grafiken lite om de nu ska kalla det en HD remaster. Ser mer ut som en simpel uppskalning. Inga förfinade sprites. 01/09 Tveksamt om de ändrar ban-designen de här gången. Verkar mer var en remaster med lite extra features. 01/09 Har du 29 minuter över så kan du se båda SNES-varianterna av spelen från start till mål :) https://www.speedrun.com/lionkingsnes/run/m3o1734m https://www.speedrun.com/aladdin_snes/run/mexv229z 01/09 Synd att inte också SNES versionen av Aladdin fick vara med. Spelade både Aladdin och Lejonkungen på min första dator när man var liten och har typ aldrig sett hur spelen ser ut efter 2-3'dje banorna. ^^ Fruktansvärt svåra spel såsom jag minns dem. 01/09
Skicka en rättelse