Star Citizens singleplayer-del flyttas fram efter ändrad arbetsmetod.

Den publika betatestningen av Squadron 42 flyttas fram ett kvartal. Tanken var att släppa betan under andra kvartalet 2020, men så blir det alltså inte. Istället siktar man på premiär tredje kvartalet nästa år, alltså under juli-september.

Squadron 42 är den storydrivna singleplayer-delen av Star Citizen.

Förseningen är en följd av att man strukturerat om arbetsordningen, skriver utvecklarna. Den nya arbetsmetoden kallas "staggered development" och förenklat har man delat utvecklarna i flera team som arbetar med varsin del samtidigt. Tanken är att det ska ge högre kvalitet på det material som släpps. Återstår att se om modellen stabiliserar utvecklingstempot efter denna försening – vi håller tummarna för att få prova Squadron 42-betan om ett år.

Roadmap för både SQ42 och Star Citizen har du här.

Skicka en rättelse
Hur ska vi då tolka att du fortfarande undviker att nämna ett enda spel som ens uppfyllt den första ursprungsvisionen för Star Citizen till och med i sin första Kickstarter-beskrivning av spelet? Det handlar inte om något "medvetet missförstånd" här.... 11/09 Du väljer att medvetet missförstå mig så jag ser ingen större anledning att fortsätta den diskussionen. Men låt mig ändå klargöra: Det finns massvis med spel som levererar det SC först utlovade. Synd du missat dem, för det har nästan varit en översvämni... 10/09 Priserna för skepp är baserat på: Utvecklingstid. Antalet utvecklare. Skeppets roll i spelet. Hur unikt det är. Ta Nautilus Länk (https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/17203-Aegis-Nautilus) som exempel. Det är ett större skepp för... 05/09 @Skyrage: Både Chris och Sandi är mer fokuserade på att göra färdigt spelet, påbörja marknadsföring som de fick pengar för eftersom CIG har lovat att inte använda backer pengar till annat än utvecklingen av spelet. CitizenCon är i höst nu igen också så... 05/09 Tråkigt att det blir ännu mer försenat, men vad göra? 03/09 Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot Squadron 42. Det känns som att det antingen blir väldigt bra eller väldigt dåligt. Jag lägger ingen energi på att följa utvecklingen eller spekulera. Men jag hoppas nog ändå på en bra story när dom... 03/09 Det är sista gången jag kommer vara med att kickstarta ett spel. Drömmen om SC var stark i mig, men efter x antal år där man börjat om ungefär 5 gånger så har jag gett upp. Hoppas dock fortfarande på ett mirakel. Eftersom jag är dum i huvudet och inte... 03/09 @HYBRiS: jag håller med. Jag har också spelat ett antal timmar i alphan och har haft riktigt skoj. Mellan varven spelar jag andra spel men jag återvänder alltid till SC och testar senaste nyheterna, vilket jag gjort sedan starten (är "original backer"... 02/09 @ulrik.borg: Ursäkta mig, men hur menar du nu? Vilka är dessa påstådda massiva online-rymd-sandbox-spel som levererar mer än det Star Citizen presenterar redan i dag i sin alpha? Var hittar du dem? Jag är allvarligt talat intresserad om de skulle finnas... 02/09 Som vanligt försvaras återigen en försening av en förening av ett spel som borde och skulle släppts för länge sedan, som inte längre är det spel som en gång i tiden utlovades och fortfarande behövs mer pengar till utvecklingen för att man sätter högre... 02/09