Optimering pågår.

Ett bra spel, men inte perfekt. Så kan Control kort sammanfattas så här knappa veckan efter premiären. Men Remedy tänker göra sitt lätt flippade actionspel bättre.

I en community update skriver man tillsammans med utgivaren 505 Games om problem och lösningar. Man lovar optimeringar av konsolversionerna, som enligt Digital Foundrys test stundtals flyter riktigt illa och allra värst med oringalversionerna av PS4 och Xbox One. På pc har ray-tracing inneburit prestandabekymmer för vissa. Utvecklarnas råd är att säkerställa att man kör den senaste versionen (1903) av Windows 10.

I andra halvan av september planerar man en patch som bland annat ger möjlighet att stänga av motion blur och film grain. Man avser också fixa problem med att ingame-kartan inte laddas in snabbt nog, oklart dock när det blir färdigt. Man förklarar också att det inte planeras för HDR-stöd; detta valdes bort tidigt i utvecklingen, och man bedömer att företagets resurser gör sig bäst på andra områden.

Jocke Bennet recenserade Control förra veckan. Han kallar spelet "Bra" och belönar det med tre av fem möjliga FZ-loggor i betyg.

Kan bekräfta att Sharpening gjorde susen. Sen är det svårt att säga om funktionen påverkar FPSen eller inte. Angående stuttering förstår jag ingenting, när jag lirade i förrgår hade jag ingen alls. När jag lirade igår var den väldigt påtaglig. Antingen... 04/09 Jag måste säga att jag tycker att Control är bland de bästa spel jag någonsin spelat. Efter detta så kommer de flesta andra spels storys kännas banala och lättillgängliga som bäst. Spelvärlden (upplevde den aldrig som monoton på ett negativt sätt, utan... 03/09 Objektbaserad rörelseoskärpa tycker jag inte är några problem. Det är ju faktiskt realistiskt. Däremot så är det jobbigt när dom göra hela vyn oskarp så fort man ser sig omkring. En människas syn fungerar inte på det sättet då vi flyttar blicken mellan... 02/09 Det kanske är klart lagom till 2020 releasen. 02/09 Precis det jag hoppades på. Får installera det avskydda GFE :) Jag märkte också av stuttering då och då och det spelar ingen roll om man har RayTracing på eller av. 02/09 Hur länge spelade du tror du? Alltså hur långt är spelet? 02/09 Ett grymt bra spel, en klar förbättring från Alan Wake. Hade lite problem med grafiken i början, men efter lite minimalt pillande i inställningarna i spelet så blev grafiken bra. (Av någon anledning så hade spelet satt screen size till något udda jämför... 02/09 Usch då, jag ogillar verkligen motion blur, i värsta fall så blir jag illamående av eftersläppningar som i mardrömsscenariet Alan Wake. Motion blur måste dö=) Dåligt att det inte gick att stänga av från början, bra att det är på gång iallafall. HDR hade... 02/09 Motion Blur går att avaktivera via mod/Cheat engine. Funkar i dagsläget bara för DX11. 02/09 Kör Dx12 versionen och jag tycker Motion Blur är riktigt dålig, sedan behöver spelet nog optimeras överlag. 02/09
Skicka en rättelse