Ett bra spel, men inte perfekt. Så kan Control kort sammanfattas så här knappa veckan efter premiären. Men Remedy tänker göra sitt lätt flippade actionspel bättre.

I en community update skriver man tillsammans med utgivaren 505 Games om problem och lösningar. Man lovar optimeringar av konsolversionerna, som enligt Digital Foundrys test stundtals flyter riktigt illa och allra värst med oringalversionerna av PS4 och Xbox One. På pc har ray-tracing inneburit prestandabekymmer för vissa. Utvecklarnas råd är att säkerställa att man kör den senaste versionen (1903) av Windows 10.

I andra halvan av september planerar man en patch som bland annat ger möjlighet att stänga av motion blur och film grain. Man avser också fixa problem med att ingame-kartan inte laddas in snabbt nog, oklart dock när det blir färdigt. Man förklarar också att det inte planeras för HDR-stöd; detta valdes bort tidigt i utvecklingen, och man bedömer att företagets resurser gör sig bäst på andra områden.

Jocke Bennet recenserade Control förra veckan. Han kallar spelet "Bra" och belönar det med tre av fem möjliga FZ-loggor i betyg.