Win 7 backar, enligt siffror från Net Application.

Vid senate årsskiftet lyckades Windows 10 ta sig förbi den gamla trotjänaren Windows 7 och ha den största marknadsandelen för operativsystem i folks stationära och bärbara datorer. Och i augusti tog tian en ny trofé – det driver nu över 50 procent av nämnda maskiner. Detta uppger Net Applications som gör uppskattningen baserat på data från besökarbeteende hos 40 000 siter, det skriver Venture Beat.

Windows 7 har halkat ner till "bara" drygt 30 procent av marknaden. Ändå rätt starkt för ett operativsystem som fyller tio år. Men i januari 2020 upphör supporten för sjuan, vilket kan innebära att många lämnar den gamla trotjänaren.

Windows 10 släpptes sommaren 2015, och i mars i år användes det i 800 miljoner datorer enligt Microsoft. Spridningen har gått långsammare än Microsofts prognos: man förutspådde 1 miljard installationer till 2018. Gissningsvis kommer miljardbeskedet från Microsoft inom kort.

Windows 10 släpptes sommaren 2015, och första året uppmanades de som körde Windows 7 eller 8 att gratis uppgradera till tian. Men det verkar fortfarande gå utmärkt att uppgradera giltiga Win 7- och 8-licenser till Win 10. Zdnet guidar hur du gör.

Kört windows 7 sedan 2010 typ, finns ingen anledning att byta. 04/09 Jag har också ett gammalt M-Audio ljudkort, (Audiophile 2496). Det är den enda anledningen till krascher till blåskärm i Win10, som händer ibland. 03/09 Känns som att XP höll ut lika länge som Win7. 03/09 Isåfall har du fel inställningar nånstans, provade alldeles nyss att starta borderlands 1 och 2 i vanliga win10 och det flöt på hur bra som helst. Samma sak med poe, lol, csgo. 2 skärmar och aldrig haft problem eller artefakter. 03/09 Jag körde länge med Vista och hoppade helt över W7, sen kom W8 och man kunde uppgradera gratis så det gjorde jag såklart. Sen när man erbjöds uppdatera vidare till W10 så högg jag på en gång då jag avskydde W8. Jag körde dock Start 8 då för att avhjälpa... 03/09 Spel från sena 90:tal tidiga 2000:tal är i princip omöjliga att få att fungera utan korrekt hårdvara oavsett. 3DFX tiden var hemsk, antingen så var datorn för långsam och hade inte stöd för saker eller så var den för snabb och spelet fungerade inte p.g.... 03/09 Ah, men det är ju jävligt naivt att anta att du inte kan få virus eller problem på andra vägar än att söka upp dem. Rena misstag som via usb, moddade laddare ellr mjukvara/hårdvara och annat är bara toppen. Jobbar inom IT och stöter på sådana elitister... 03/09 Borderlands spelen kan du vara tvungen att köra i win 7 läge o batman spelen måste du ladda ner redux versionerna utav dx9 etc... Sen så om du kör med fler än en skärm se till att de är exakt lika annars får du ordentliga problem, Win 10 är känt för att... 03/09 Kretsar solen runt dig eller? Det är lika smart som att säga att folk som spelar world of warcraft classic är bakåtsträvare för att det inte är nyaste och senaste expansionen. Det är lika logiskt som säga att det är bara idioter som spelar Fortnite för... 03/09 Du behöll med andra ord chassit och köpte en ny dator. ;) Om det är gamla spel så får man antingen installera ett Windows 9x-system eller installera DOSBox. Jag är lite nyfiken på var du drar gränsen för riktigt gamla spel? :rolleyes: Det kan vara gansk... 02/09
Skicka en rättelse