D&D-rollspelet baseras på Fifth edition - har turodningsbaserade strider.

Bara sådär kryper Solasta: Crown of the Magister ut i solen efter att, antagligen, ha legat och lurat i någon fuktig håla. Detta är i alla all vår första glimt och ikväll ska utvecklaren släppa en demoversion av spelet på Steam, så att vi själva kan testa om det vi ser här i den 55 minuter långa videon känns lika intressant live.

Demot kommer samtidigt som spelet ska inta Kickstarter, och det måste ändå ses som ambitiöst att låta oss ta del av en pre-alphaversion innan vi slantar upp våra dolans.

Solasta säger sig vilja hylla sina bordsrollspelsrötter, och har grottsystem som kan utforskas såväl vertikalt som horisontellt. Enligt utvecklaren ska vi kunna “klättra, hoppa och flyga runt hinder. Undvika eller överraska fiender från ovan eller nedifrån. Driva ner dem i djupa klyftor eller få saker att ramla ner i huvudena på dem.” Vi ska också kunna använda terrängen och inleda strider från höga, fördelaktiga positioner.

Vi gissar att demot släpps ikväll svensk tid, och under tiden kollar vi in rullen här nedanför. Blir ni sugna?

Tack för intrycken! Ska försöka testa jag också. 06/09 Körde en bit av demon , gillade UI't starkt. Nackdelen var att kameran var låst vid karaktärerna , jag ville kunna röra runt kameran i miljöerna. Slutsatsen är att detta verkar MYCKET intressant och jag skall verkligen hålla mig uppdaterad på vad som... 05/09 Körde demot och det fungerade mestadels fin-fint. Två karaktärer blev mosade av orcerna och de blev medvetslösa. Tyvärr finns det inget sätt i demot att väcka dem och man kan inte fortsätta till nästa område utan hela gänget. En begränsning i demot medd... 04/09 Det här såg ju härligt ut! Inte ofta jag fastnar för ett långt gameplay-klipp numera. 03/09 Jag tycker att enda felet med RTWP är om striderna är buslätta dussinstrider (men i det fallet så är det dock ännu värre med turbaserat), för då säger man bara åt alla, fighters som casters, att bara gå och slå. Däremot, med väl avvägda strider får det... 03/09 Det här såg mycket intressant ut. Kul när det dyker upp fler dnd spel från ingenstans :) För min del får gärna BG3 vara turn based i striderna. Även om jag gillar BG1&2 så är real time w pause en av svagheterna spelen har i min mening :) 03/09 I see what you did there! 03/09 Vet inte om jag vare sig vill testa demot eller kika på videon... risken finns att jag blir sugen och jag är så less på alla spel man backar som blir uppskjutna gång på gång och/eller hinner ändras en del på vägen så att det kanske knappt ens är samma... 03/09 Ser grymt mysigt ut. Skall grotta ner mig i videon nu! 03/09 Stort tack för den här nyheten! Ser ju riktigt intressant ut :) 03/09
Skicka en rättelse