CDPR har sedan starten betoant vilken frihet Cyberpunk 2077-spelare kommer att ha. Du ska kunna välja din egen väg, med olika konsekvenser och möten som resultat. I utvecklarsnacket som följde på den senaste gameplay-videon gick teamet på djupet i ett antal frågor, varav en var möjligheten att int använda dödligt våld.

Spelekvenserna visade upp två klasser, en Solo och en Netrunner. Den senare fokuserar på hacking och att använda Cyberpunks version av nätet för att nå sin mål. Netunnern verkar också vara den klass som har störst chans att ta sig igenom spelet med en mer "fredlig" approach.

CDPR:s quest designer Philipp Weber var en av de som deltog i samtalet:

“Du kan klara av spelet utan att döda en enda person”, sade han. “Men till saken hör att Night City inte är en särskilt fridfull plats, så du kan inte spela pacifist fullt ut utan att hamna i handgemäng - för folk kommer faktiskt att attackera dig.” Han fortsätter: “Men du kan välja att inte döda dem. Precis som i verkliga livet, om någon anfalle dig, så har du ju inte direkt ihjäl alla. Du kan lösa situationer på olika sätt.”

Kolla in den matiga videon nedan för fler inblickar i det kanske mest efterlängtade rollspelet just nu. Snacket börjar 15:04 minuter in, vi har satt en timestamp här (funkar inte i videon under).

Cyberpunk 2077 släpps 16 april 2020, till PS4, Xbox One och pc.