Sedan några år tillbaka är Konami bättre kända som "fuck Konami!". Det är lätt hänt efter "Kojimagate" och när man lägger ner Silent Hills och släpper skräp som Metal Gear Survive.

2015 gjorde man också klart att det var slut med storspel – förutom PES, men nu ser det ut som om förändringens vindar blåser för Konami. I en intervju med Gamesindustry säger Europa-chefen Masami Saso att man jobbar på en rad oannonserade titlar inom "globalt kända" varumärken. Vad detta innebär är oklart, men inga nyheter om Metal Gear och Silent Hill – ännu.

Konami har haft ett mobilt fokus, men Saso-san säger att de inte glömt bort var de kommer ifrån.

Even with new platforms coming out, we believe high-end console games are the most important. We challenge for innovative ideas and technology within our console games and apply them to other devices, so we will continue to put effort into our console games.

Saso-man menar till och med att de här och nu har en närvaro på den traditionella konsolscenen. Nåväl. Ekonomiskt går det bra för Konami och det kan man främst tacka mobilspelen och PES för. Huruvida de kan bli en bred pc- och konsolfaktor att räkna med igen är däremot upp till bevis.