Dock inga Metal Gear- eller Silent Hill-nyheter – ännu.

Sedan några år tillbaka är Konami bättre kända som "fuck Konami!". Det är lätt hänt efter "Kojimagate" och när man lägger ner Silent Hills och släpper skräp som Metal Gear Survive.

2015 gjorde man också klart att det var slut med storspel – förutom PES, men nu ser det ut som om förändringens vindar blåser för Konami. I en intervju med Gamesindustry säger Europa-chefen Masami Saso att man jobbar på en rad oannonserade titlar inom "globalt kända" varumärken. Vad detta innebär är oklart, men inga nyheter om Metal Gear och Silent Hill – ännu.

Konami har haft ett mobilt fokus, men Saso-san säger att de inte glömt bort var de kommer ifrån.

Even with new platforms coming out, we believe high-end console games are the most important. We challenge for innovative ideas and technology within our console games and apply them to other devices, so we will continue to put effort into our console games.

Saso-man menar till och med att de här och nu har en närvaro på den traditionella konsolscenen. Nåväl. Ekonomiskt går det bra för Konami och det kan man främst tacka mobilspelen och PES för. Huruvida de kan bli en bred pc- och konsolfaktor att räkna med igen är däremot upp till bevis.

Även fast jag ogillar Konami efter hela spektaklet med Hideo och MGS V, så vet jag ju med mig att om Konami släpper MGS1 eller MGS3 i Fox Engine...då kan jag nog fan inte låta bli :O 04/09 Konami verkar mest se det här med spelmarknaden som ett sätt att tjäna pengar. Nu så vill ju alla som gör spel tjäna pengar givetvis, men så har de flesta ändå passionen för spelen i sig. Vilket inte Konami verkar ha. PES tjänar de pengar på, därför får... 04/09 Har deras Japanska VD blivit kickad eller nyligen? 04/09 Jag saknar Silent Hill och Castlevania, men jag ser nog helst att Konami säljer licensen med tanke på hur dom fört sig i spelbranchen. 04/09 Gacha.... Gacha Cute ;) (https://www.youtube.com/watch?v=niJdV4QUFaU) Kanske Konami har börjat inse att Gacha maskiner kommer bli deras död i spelbranschen :) 04/09 F*********** Konami! Om de är de sista spelutvecklarna på planeten så spelar jag hellre backgammon eller monopol än köper något från de! MGS V skulle ha ett sista kapitel, men Konami skrotade det och Kojima fick aldrig avsluta spelet. De kan komma med... 03/09 Är inte rubriken helt felaktig mot citatet? "High-end console games" låter mer som att han tror på AAA-spel än att nämna någonting om "High-end-format" (vad nu det skulle vara om inte PC). 03/09 Metal Gear dog i samma veva Hideo fick sparken. 03/09 Har aldrig kört 1-3 men dom är kanon. 03/09 Suikoden 1-5 och Tactics till PS4 är absolut det jag vill se helst från Konami nu. Suikoden är lätt min favoritserie när det gäller JRPGs, och möjligtvis till och med när det gäller spelserier i allmänhet. Suikoden 6 vore trevligt också, men det känns... 03/09
Skicka en rättelse