"Finns inte samma efterfrågan som för några år sedan."

Efter de vilda sci-fi-stormarna kring Battlefront II och dess mörka sug efter våra pengar, kommer det kanske inte som en större chock att EA och Dice inte har några planer på ett Star Wars Battlefront III. Det berättar Battlefront II-regissören Dennis Brännvall för Pcgamesn.

Han förklarar dock beslutet med att hungern efter uppföljare inte är lika stark numera.

Sequels are probably still viable otherwise people wouldn't be doing them, but it's not the same hunger as it used to be.

Snarare än en uppföljare har fokus för Battlefront II legat på att fixa och dona med spelet som är här och nu. Och mycket riktigt: trots att spelet fyller två år i november finns det planer för innehåll under resten av året. Det hela kulminerar med The Rise of Skywalker-material i december.

Mättnaden är inte där om ni lägger 3-4 seriösa är på att utveckla ett bra SW spel. Ha sedan MINST en beta 4-6 månader innan som är minst en vecka lång om inte längre(patcha under tiden). Ta in folks kommentarer, patcha etc och ha en beta till eller två... 07/09 Episod 1 är lika hemsk som VII, men VIII spelar i en helt egen liga av uselhet. Jag personligen tyckte väldigt mycket om III, medan II var ett nödvändigt ont för att bygga storyn runt Anakin. 06/09 Själv tycker jag George Lucas misshandla IP:t med Episod 1-3. Fanns mycket bra med dom filmerna, men även en hel del som var käpprätt åt helvete. Episod 7 och 8 är väl inte fantastiska filmer, men klart bättre än Episod 1. 05/09 Det är ju bara fansen som tycker att Disney misshandlade star wars med dom filmerna Själv så tycker jag att dom suger påsbollar :) Dom har öppnat upp star wars för mer personer = more moneyz 05/09 Med tanke på hur VII och VIII var så älskar Disney att misshandla sitt IP mer än EA någonsin kunde drömma om att göra själva. 05/09 Ett bra spel är ett bra spel. "Uppföljarmättnad". Ja folk är verkligen trötta på Star Wars, särskilt en uppföljare på KOTOR. Disney söker ny mjölkmaskin. 05/09 Jo det gör dom väll Men battlefront har bara haft dålig PR 05/09 Ah för Disney älskar inte att mjölka ur sina IPn 05/09 EA har väll inte hittat någon studio än som kan fylla deras skor :) Nu när Bioware och Dice är på plankan så ser det inte så bra ut för EA (Yippie) Sen kan jag tänka mig att Disney inte heller är så imponerade, deras IP after all 05/09 Är mycket väl medveten om att lootlådorna tagits bort från spelet. Men skadan är som känt, reden skedd. Och borde aldrig inträffat, om EA hade nån vett bakom pannbenet. 05/09
Skicka en rättelse