Also: Doom 64, Xenoblade Chronicles, Tokyo Mirage Sessions, Assassin’s Creed, Obra Dinn...

Nattens Nintendo Direct var ytterligare ett bekräftelse på att, om ett spel finns, så dyker det förmodligen upp på Switch. Overwatch hade redan läckt, men nu avslöjades det "på riktigt".

Fast okej, chanserna att Switch ska få Star Wars Jedi: Fallen Order är visserligen inte så stora, men 24 september släpps i alla fall 2002-klassikern Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (och då också till Playstation 4). Det har ryktats om Doom 64 till pc och PS4, men inatt avslöjades "bara" Switch-versionen av N64-klenoden. 22 november är datumet du ska ringa in.

Divinity: Original Sin 2: Definitive Edition kan du emellertid spela redan idag, och du kan fiffigt nog dela sparfiler mellan pc- och Switch-versionerna. (Nu behöver du aldrig lägga ifrån dig Original Sin 2!) Assassin’s Creed: Rebel Collection inkluderar Black Flag och Rogue, vilket (med trean) gör att hela den amerikanska Assassin's Creed-sagan snart finns på Switch. 6 december är datumet.

Return of the Obra Dinn var en av fjolårets kritikerälsklingar till pc, och i höst kommer det till Switch. Skaparen Lucas Pope (Papers, Please) tweetar att det även släpps till PS4 och XB1.

Wii U-spelet Tokyo Mirage Sessions kommer till Switch den 17 januari nästa år, och någon gång under 2020 får vi även Wii-klassikern Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Trailers nedan.

Jedi Knight 2 och Academy håller faktiskt idag på grund av spelmekaniken. Spelet ser lite gammalt ut, men inte för taskigt heller. Däremot Jedi Knight 1 ser sjukt taskigt ut grafiskt. Dark Forces funkar dock på nostalgi, på samma vis som DOOM gör idag..... 10/09 Hade den spelserien Jedi Knight, academy, dark forces... var för sin tid fantastiskt bra spel. Håller de idag? Mer tveksamt, men det blir säkert ett köp till PS4 enbart för nostalgin. Som jedi-spel är de fortfarande oöverträffade, men vi har ju ett nytt... 06/09 Ja det är lite märkligt att just Jedi Knight 2 grävdes upp också, det kom som från ingenstans. Nu får de gärna damma av Rouge Squadron-serien och jag skulle vara nöjd. :) 05/09 Det är komiskt när ett så här gammalt spel får mer uppmärksamhet än nya Star Wars spel, säger en hel del om hur stort intresse det finns för SW spel utvecklade av EA. Eller komiskt, snarare tragiskt, hur Star Wars en gång i tiden var spelen som ofta sat... 05/09 Trevlig nyheter, men fortfarande lite väl mycket re-masters till Switch 05/09 JKII, vilket spel alltså. Det var tider. 05/09 Vilken JK2-version är det som släpps till PS4? Är det PS2-versionen som körs genom bakåtkompatibilitet eller är det en ny port för PS4? Glöm det, spelet finns inte ens till PS2. Spelet finns däremot på Gamecube och Xbox, och PS2 var ju störst den genera... 05/09 Jedi Knight II kan ju vara trevligt att köra :) 05/09 Ja, det är nog ingen som kör helt med motion sensors, däremot funkar det fantastiskt som komplement för att göra finjusteringarna. Trodde inte heller jag skulle använda det förrän jag provade det i Splatoon. Kan fan inte vara utan nu. Det jag är lite... 05/09 Är en smaksak. Är man inne på switch reddit så verkar konsensus vara att folk blir sura om det inte är gyroaim i fps-spel. Är också valfritt så man behöver ju inte om man inte vill. 05/09
Skicka en rättelse