Nattens program var fullmatat.

Nattens Nintendo Direct var proppat med så mycket nyheter om (mer eller mindre) gamla spel till Switch – SNES-titlar, Jedi Knight II, Doom 64, Overwatch, Assassin's Creed, m.fl. – att det var lätt att missa de nya stortitlarna som är tänkta att frälsa Switch det kommande halvåret.

Låt oss därför ägna lite kärlek åt just tre av dessa.

  • Pokémon Sword och Shield, 15 november – Den brittiska kopplingen blev bara starkare med en pokémon i en tekanna. Dessutom kan du slå läger och laga curry på 100 olika vis.

  • Animal Crossing: New Horizons, 20 mars 2020 – Crafta verktyg för att samla bättre resurser, tjäna "Nook Miles" för att köpa specialgrejer. Det ser härligt avslappnande ut.

  • Luigi's Mansion 3, 31 oktober – Vi bjöds på ytterligare vyer av det luxuösa spökhotellet. Gravsviterna kommer till exempel i form av en vräkig pyramid. Varning för mumier och sand.

Online är ett komplement som kräver Nintendo Switch Online. 06/09 Det låter rimligt och smart. Multiplayer är säkert kul för många, men för mig som älskar den härliga stämningen och atmosfären så faller multiplayer bort direkt. Tror oavsett att spelet kommer att bli minst 4/5. 06/09 Det måste vara ett komplement, inte kärn-spelet. De har inte sagt något om stora ändringar i singleplayer-delarna. 06/09 Pokemon Sword/Shield. Är detta enbart online eller kan man också lira offline? Med tanke på att man kan besöka andras "camp" i världen. Hela grejen är ju att kunna spela on the go, därav inte Pokémon Online. 06/09 Det såg roligt ut att man kunde tävla och vara 4 Luigi mot 4 Gooigi. Det gjorde multi-player delen mer intressant igen för mig. Hade tröttnat på den när jag såg att Gooigi var med i Luigi's Mansion på Nintendo 3DS. Trodde innan att Luigi's Mansion 3 var... 06/09 Kanske bara jag som är gammal nu men hade önskat att dom gått en annan väg med pokemon. Mer mot Zelda hållet. Blir bara mer larvigt och töntigt för varje spel som kommer. Förenklat och mer gulligull än rpg :P Visst att det säkert är lite roligare för... 06/09 Skulle gissa på att de visar multiplayerdelsr pga att det inte varit så stor del av tidigare delar av Luigis Mansion. Så för att ha något att visa, för att inte spoila singleplayerdelarna så visar de multiplayer. Men det är väl bara min förhoppning och... 06/09 Vågar inte titta för mycket på Luigis Mansion 3, vill inte få saker spoilat. Men av det lilla jag såg så verkade det vara stor fokus på multiplayer. Något som ej intresserar mig. Animal Crossing har jag bara testat på telefonen, men tycker att det ser... 05/09 Spöken är coolt 05/09
Skicka en rättelse