För dig som bara vill uppleva Kojimas skruvade story.

Tidigare i år blossade diskussionen kring "easy mode" i spel, mycket tack vare släppet av From Softwares Sekiro: Shadows Die Twice. En del människor ville helt enkelt skruva ner svårighetsgraden för att kunna njuta av spelet utan att lägga timmar på nötande, vilket fick "hardcore gamers" att kolla snett. Så håll i hatten alla som har en stark åsikt om detta, Death Stranding ska få ett "very easy mode" för alla som bara vill uppleva Hideo Kojimas skruvade äventyr med bland annat Mads Mikkelsen och Norman Reedus.

I en tweet menar Kojima att detta är perfekt för "västerländska" (översatt med Google Translate, så ta det med en nypa salt) personer som vanligtvis inte spelar. Han verkar också göra någon referens till att detta kom till på grund av de namnkunniga skådespelarna i spelet, vilket kanske lockar till sig en annan publik än hans tidigare alster. Men som sagt, Google Translate är vad det är, och om någon läsare kan japanska och kan leverera en bättre översättning i kommentarsfältet är vi tacksamma.

Uppdatering: Nu med engelsk tweet!

går det att ha en napp med i bild, ja menar nån kan ju bli kränkt. :D 08/09 Finns det olika svårighetsgrader så finns det.. men när spel bara har ett läge, som vissa utvecklare kör med, så känns det mest larvigt om folk ska modda spelen till att bli ex lättare. 07/09 Förstår inte riktigt. Easy Normal och Hard ska det väl vara? Vad betyder Easy i detta spel? Hmm. 06/09 Ja absolut. Som jag sa så förstår jag den poängen och det är ju upp till utvecklaren att besluta det. Men i spel där man kan välja så undrar jag lite varför en del blir sura på andra spelare som spelar på "fel" svårighetsgrad. 06/09 Om from software, skaparna av spelet, väljer att inte göra ett easy mode så är det helt enkelt så att spelet ska spelas som det är. Alla spel måste inte tilltala alla. En del av tjusningen med just dark souls är ju att du kan dö av allt om du inte är... 06/09 Uppdaterade med Kojimas engelska tweet. 06/09 Man kan ju ställa sig frågan varför man vill ha den där achivementen. Är det för att utmana sig själv, testa vad man kan, sätta ett mål att nå. Att man sedan får den så ger det ett mervärde. Eller är det för att man vill mäta sig med andra? Oavsett anle... 06/09 Som en parentes kan jag tillägga att enda undantaget är vid en recension. Varför? Jo, för om recensenten spelar spelet på lättaste (eller svåraste) och saker i spelet anpassas efter det (allt ifrån AI till annan spelmekanik) så kanske den upplevelsen... 06/09 Det där med att bara för sig själv är ju så olika, ska vi dela ut os guld till alla som deltog ? Systemet är ju faktiskt uppbyggt med att du kan jämföra och se vad andra har för trophies etc, ganska vanligt idag. Bryr man sig inte kan man ju skita i det... 06/09 Näe det är sant det du säger. Jag kan ofta bli irriterad när ett spel är för lätt och inte har svårighetsgrader och i vissa fall har sådant patchats in. 06/09
Skicka en rättelse