Gears 5 släpps i dag, och FZ gav spelet beröm och en finfin 4 i betyg. Inte högst betyg i den långlivade serien, men definitivt värt ett köp.

Om vi ser tillbaka på Xboxens snart 18-åriga historia finns flera lika namkunniga serier som Gears of War, exempelvis Halo, Forza och Fable. Men det finns också enskilda guldkorn, både Xbox-exklusiva och som senare landat till andra format, däribland Mass Effect, Riddick: Escape from Butcher Bay, Alan Wake, Braid, Trials HD och Shadow Complex. Spel som definitivt får en att tråna efter liknande storverk, om inte till Xbox One så till Xbox Scarlett.

Vilket spel till Xbox, Xbox 360 eller Xbox One tycker du varit bäst eller viktigast?

Spelet ska ha varit konsolexklusivt för Xbox-konsoler när det släpptes (kan ha släppts till pc samtidigt, men först senare till andra konsoler).

Artikelförfattaren menar att Forza 3 och 4 hör till Xboxens stora stunder. Men Riddick slog till sig en alldeles särskild plats i hjärtat.

Skicka en rättelse
Alltid kört Xbox och kommer fortsätta men måste nog säga förutom Diablo III så finns en själklar föregångare eller 2st till och med. Baldurs Gate Baldurs gate dark Alliance Dessa kom till original xbox'n riktigt bra titlar med Co-op osv. 10/09 Halo 3 har jag haft överlägset roligast med men tror ettan var viktigast. 09/09 Xbox: Top Spin (Tennis) som jag tycker än idag är det roligaste tennispelet genom tiderna :). Halo är givetvis ett toppspel också, som man lirade det i multiplayer. Xbox 360: Mass Effect trilogin (ser det som ett xbox 360 spel i första hand) Xbox One:... 09/09 Halo är största anledningen till att man spelade på den första Xboxen, så jävla bra spel. 09/09 Halo: Combat Evolved absolut men jag tycker ändå att Riddick var sjukt jäkla bra! 09/09 Till första Xboxen: RalliSport Challenge 2, bästa rallyspelet genom tiderna. Långa banor, olika sorters rally, najs arkadkänsla. Enda negativa är att det saknades karriär-läge av land-för-land-typ, likt Colin McRae-spelen hade. 09/09 Halo 2 hade online-multiplayer och grejer men själva kampanjen är enligt mig betydligt häftigare i Halo 1. Halo 2:s känns väldigt medioker i jämförelse. Och ja Halo 2 släpptes 2004, samma år som FPS som Far Cry, Half-Life 2 och Doom 3 så det var knappas... 09/09 För mig blir det nog Mass Effect 09/09 Det är ju sjukt svårt att inte säga första Halo. Några som jag minns väl och gillade är ju t.ex Fable 1 Oddworld: Strangers Wrath Brute Force (inte superbra men underhållande) Chronicles of Riddick KOTOR 1 och 2 09/09 Har aldrig ägt ett Xbox utan alltid kört PS och har aldrig varit intresserad av att skaffa ett då deras exlusiviteter nästan enbart är fps spel. Däremot har jag varit avindsjuk på cuphead så när de även släpptes till switch i år så var det ett givet köp 09/09