Utmana ädla riddare eller plocka svamp i skogen, valet är ditt.

Har du ännu inte gett dig i kast med den otroligt utmanande och uppskattade medeltidssagan Kingdom Come: Deliverance så har du nu ett lysande tillfälle att råda bot på det, eftersom utvecklaren Warhorse Studios och utgivaren Deep Silver beslutat att låta folk prova det gratis under helgen via Steam.

Det är ett RPG-spel som utspelar sig i en verklighetstrogen version av medeltida Böhmen, och präglas av sin totala avsaknad av magi och andra övernaturliga inslag som annars är vardagsmat i rollspel. Man har släppt flera matiga expansioner och planerar även att släppa moddningsverktyg så att communityn kan göra egna skapelser. Spelet är gratis att prova fram till 9 september, så se till att passa på.

Som en bonus är även Endless Space 2 gratis att provspela i helgen, även det via Steam (tack till @Fulci).

Spelet är definitivt inte för alla och lite av en vattendelare, men Jag tror att utvecklarna vann mycket på att köra på med sin egen plan istället för att rikta in sig på den stora massan. Att göra ett spel i medeltiden där man inte spelar någon form... 09/09 Ny studio, crowdfunding-projekt, medival-rpg utan fantasy/magi, nya och relativt obeprövade gameplayaspekter o mekanik, väldigt låg budget för openworld med AAA-produktionsvärde, osv.. Jo, det var fan otroligt att ett sådant spel ens gjordes, än mer att... 09/09 Överlägsen GOTY 2018. Otroligt att sådana här spel tillverkas i våra tider. 09/09 Fick det med förra månadens Humble Bundle (tror jag?), vilket var kul då jag väntat på att köpa spelet tills det blivit mer polerat och de flesta buggar har krossats. Tyvärr var spelet inte så kul som jag förväntade mig, stridsmekaniken i spelet är fruk... 07/09 @Molotov: Skaffa en trail på xbox game pass till pc och spela det gratis eller för typ 10 kr, köp sen om du gillar eller klara hela spelet under trail tiden, tror det både finns på vanliga game pass till pc och ultimate versionen där 2 månader kostar... 07/09 Kingdom Come finns även på Xbox Game Pass, både konsol och PC. :) 07/09 Var väldigt lovande (buggar åsido) i början av spelet, men efter ett par timmar (5-10) blev man den starkaste, snabbaste, rikaste snubben på jorden, dödade precis allt med ett slag, kunde köpa allt och det fanns ingen som helst spelglädje. Så antar att... 07/09 Nappade på en tidigare Humble Bundle. Köpte nu Royal DLC edition utan att ha spelat det överhuvudtaget. Men är tämligen säker på att jag kommer gilla det. Dock så får det förmodligen vänta tills en ny burk till vintern eller så. 07/09 "Arbetar jonet som han ska? Hmmm... det där ser intressant ut..." Typ så? 07/09 Timingen ändå, att jag stod och bligade över din axel för bara någon vecka sedan. Nu blir det test! 07/09
Skicka en rättelse