Bödlarna på Reddit var inte nådiga när lootlådor skulle försvaras.

Att vara community manager på EA känns som ett relativt tröstlöst jobb, och aldrig har det varit mer påtagligt än när man i vakan av det sista beta-testet inför Battlefront 2-releasen skulle försvara de lootlådor som spelet innehöll.

Spelare lackade ur rejält när de insåg att man var tvungen att mala på konstant i flera dygn för att låsa upp klassiska figurer som Darth Vader utan att betala extra för lottlådor. "EACommunityTeam" hade dock en annorlunda (och tvivelaktig) syn på saken, och fällde då den numer legendariska kommentaren:

Syftet är att tillhandahålla spelare med en känsla av stolthet och prestation över att ha låst upp olika hjältar.

Och det är just den kommentaren och dess fler än 680,000 nedröstningar som nu förevigats i 2020 års upplaga av Guinness rekordbok som "Den mest nedröstade kommentaren på Reddit", vilket Reddit-användaren Amsha uppmärksammade.

Skicka en rättelse
Länk till kommentaren på reddit för dom nyfikna: https://www.reddit.com/r/StarWarsBattlefront/comments/7cff0b/seriously_i_paid_80_to_have_vader_locked/dppum98/?context=3 08/09 Jodå, om en lokal butik har ensamrätt till en produkt så har de förstås ett legalt stöd, som hindrar andra butiker att sälja denna vara. Exklusivitetskontrakt är så kallade lagliga monopol. Olagliga monopol inträder om en aktör börjar gå från specifika... 08/09 Skillnaden är att t.ex en lokal butik i Sverige har inte legalt stöd att agera som ett litet eget Systembolaget, därav monopol. Varav alla kan skriva exklusivetskontrakt för distribution inom spel oberoende, därav ej monopol. 08/09 Självklart är det ett monopol utefter att en aktör får ensamrätt för en produkt. Det är ju vad ett monopol i grunden är. Det är också bland utgivningsrätt, patent och upphovsrätt vi finner de flesta lagliga monopol globalt. Få monopol är naturliga eller... 08/09 Så är det. Men det finns inga juridiska hinder för andra att själva försöka fixa såna avtal, och därför har inte Epic monopol. 08/09 Självklart finns det legala hinder i form av avtal, så det är inte bara för Valve och andra att bjuda över. Epics avtalade exklusivitet är påtvingad och lagstadgad till dess exklusivitetsavtalet är uppfyllt eller avtalsenligt uppsagt. Pacta sunt servand... 08/09 Kanske kommer som mest nedröstade video (blizzcon 2018) men svårt när den togs ned och lades upp flera gånger. 08/09 Och på något sätt så slutar det vara monopol och börjar vara affärer om man helt köper upp hela studion om man ska lyssna på kritiken. Epic har inte monopol på att sälja spel, det har inte steam heller. 08/09 Monopol är något påtvingat eller lagstadgat. Systembolaget t.ex. Inget hindrar Valve och andra att bjuda över Epic. Det handlar om ekonomi, inte tvång. 08/09 https://media.giphy.com/media/cO39srN2EUIRaVqaVq/giphy.gif 08/09