Spelet firar 22 år och hyllas med en ansiktslyft bild.

Final Fantasy VII Remake är bara sex månader bort, och igår firade man faktiskt 22 år sedan originalspelet släpptes i Nordamerika. För att markera denna händelse har Square Enix släppt en officiell omtolkning och modernisering av den klassiska bilden (och tillika spelomslaget på vissa håll i världen) av Cloud Strife som står framför Shinra Building och dess mako-generatorer.

Vi fick se en hel del gameplay på senaste E3, och många verkar ha gillat vad de såg, för tillfrågade spelkritiker röstade fram spelet som "Bäst på E3". Glädjande nog kommer spelet även närvara i spelbar form vid Tokyo Game Show senare under månaden.

Jämför originalbilden med jubileumsbilden nedan.

Det som är lite skrämmande är OM detta spel inte säljer som förväntat. Då kommer vi de närmaste tio åren bara få se lata om-releaser och collections av spelkatalogen de har på diverse mobila enheter och plattformar....och möjligen någon FF-uppföljare... 10/09 Square Enix är inte jätte bra på att göra FF spel längre. Dom verkar ha någon/ra som sätter käppar i hjulen där. Antagligen någon gammal senil chef ingen kan sparka. Vad dom behöver är ny energi. Tycker personligen att dom borde pröva att göra ett lekfu... 09/09 Har absolut inga problem med överdimensionerade vapen, däremot känns det lite urvattnat att 90% av alla kvinnliga karaktärer ska konka runt på mammas balkonglåda deluxe. På senare åren med avancerad tuttfysik. Vet inte om det är för att japanska kvinnor... 09/09 Håller fullständigt med dig.... Gillar fantasy och rpg spel... Men finns endel saker, som blir så otroligt löjligt 09/09 Jupp, jag vet. Men det är en sådan där detalj som stör mig, medan jag kan acceptera magi etc. Vet ej varför, men tycker bara det ser löjligt ut :) 09/09 Realism är ju den viktigaste, och mest relevanta, grundpelaren som finns i jrpg's :D 08/09 Realism har, som alla vet, alltid varit en av grundpelarna i Final Fantasy-spelen. ;) 08/09 Tycker mycket mer om den gamla buster sword. 08/09 Har väldigt svårt för de stora vapen som är i japanska spel. Är ju en järnbalk och han har spinkiga armar. Finns inte en chanse att det där skulle vara praktiskt på något viss. Får väl försöka intala mig att det är väldigt låg gravitation på den planete... 08/09 Har ff7 på switch och spelar lite då och då, det är rätt otroligt att ett 22år gammalt spel fortfarande håller både spel och story. Otroligt att remaken inte fått mer kärlek och kommit tidigare. Ser fram emot det men det känns som spelet är helt byggt... 08/09
Skicka en rättelse