Får det vara en mobil för 19 lakan till det?

Under kvällen samlades teknikintresserade framför Apples utlovade anförande där nya Iphones, Ipads, klockor och tjänster presenterades. Lite överraskande struntade Tim Cook i sifferexercisen för att gå direkt in på deras kommande speltjänst Apple Arcade där bland annat Capcom och Konami visade upp exklusiva titlar. Mot slutet såg vi också välbekanta logotyper från bland annat svenska Raw Fury samtidigt som de avslöjade pris och lanseringsdatum.

Apple Arcade lanseras i Sverige den 19 september och kommer att kosta 59 kronor per månad. Under hösten kommer man att lansera över 100 titlar till tjänsten, däribland ett där Malmö-baserade Simogo varit inblandade. Nyfikna kan testa Apple Arcade en månad gratis.

Tjänsten kan delas med upp till fem familjemedlemmar och för föräldrar utlovas kompatibilitet med bland annat kontrollerna för skärmtid. Spelen kommer att vara helt reklamfria och kunna laddas ner lokalt för offline-spelande, det är alltså inte en streamingtjänst likt Google Stadia.

Under kvällen visade Apple såklart också upp nya enheter att använda Arcade på (samt deras nya tv-tjänst), både Ipad och Iphone får nya modeller i samma veva som speltjänsten lanseras. Den nya surfplattan kommer bland annat få stöd för koppla på Apples tangentbord, något som tidigare endast var möjligt på Pro-modellerna. Och på tal om "pro", Apples nya värstingmobil heter Iphone 11 Pro, där den fläskigaste versionen med 6,5-skärm och 512 GB lagring går loss på 19 000 kr i Sverige. Instegsmodellen i Pro-serien landar på 13 000 kr.

Du missförstår mig lite, jag klagar inte som så. Folk må få göra som de vill, men för mig personligen blir det rätt absurt. Mina prioriteringar ligger inte på en mobiltelefon som kostar runt 20 k (som du säger det finns dugliga för mindre), . Sen om du... 19/09 Som med det mesta annat då. Klagar du på att det finns resor för 100k när det finns dugliga resor för 20k? Var kunde du köpa en iPhone 11 när det skrevs? 19/09 Drog bara vad min "gräns" är lite. Min farsa har också någon som kostar runt 1500 kr. Poängen var bara att man klarar sig bra med billigare modeller (innan någon drog kortet att mobiltelefon är nödvändigt i vårt samhälle och ingen nöjesprodukt). 16/09 Lol, 5k. Morsans telefon kostade typ 1500, och det är långt ifrån den billigaste. 16/09 Egentligen, när det gäller nöjesprodukter är det rätt absurt med sådana priser. Innan du säger att mobiler inte är nöjesprodukter då samhället i stort kräver att man har en. Det stämmer, men du klarar dig också bra på en mobil som "bara" kostar 5 k för... 15/09 För dig och dina barn låter det kanon. Ingen ironi i det! Har tur att ha två kids i undre tonåren som ännu älskar Minecraft. Så inget tjat om nya spel ännu. Personligen är det bara att acceptera fakta. Tjänster som denna kommer bara bli vanligare. I min... 15/09 Nyheten handlade om en speltjänst som passar utmärkt till telefoner och iPad som är flera år gamla, men en FZ-redaktion som jagar interaktioner för att sälja annonser på får förstås med prislappen för värstingmodellen som bara en bråkdel köper. Inte kon... 15/09 Och den kan du köpa var? 15/09 Fold. Är det lika absurt att andra saker finns i "sjukt" dyra versioner? Hade konsolerna erbjudits med större SSD lagring kunde det sett likadant ut med dem redan nu. 15/09 Exakt, det intressant är just "när"...är smärtpunkten 25 k...30 k? 100 k? Min har ju nåtts vid 10 k, men för många är ju mobilen fortfarande något de prioriterar högt i livet. På tal om det, såg på nyheterna här om dagen och det verkar som ungdomarna... 12/09
Skicka en rättelse