Yaaargh, ge mig en apa för 60 spänn och ett Banjo-Kazooie-tema för 300!

Att Sea of Thieves skulle få mikrotransaktioner har vi vetat sedan innan det släpptes, och nu har man till slut sjösatt spektaklet och döpt det till The Pirate Emporium.

Valutan man kommer använda i denna butik kallas för Ancient Coins, och baserat på de brittiska priserna verkar vi berövas på motsvarande 60 kronor för en apa eller fågel som husdjur, eller 30 kronor för en ny outfit. På rullande schema kommer man även erbjuda olika utsmyckningar för skepp – ett Banjo-Kazooie-tema är först ut – för vilka vi får pröjsa runt 215 spänn, eller 300 spänn om vi även vill ha två "collector's edition"-galjonsfigurer.

Utöver att köpa dessa Ancient Coins ska vi även kunna tjäna dem genom att besegra speciella skelett, men vi vet ännu inte hur vanliga eller belönande dessa kommer vara.

Med tanke på Microsofts stora satsning på gamepass och GaaS så kommer vi nog i fortsättningen se mer och mer mikrotransaktioner och dylikt i Microsofts egna spel. Tyvärr tror jag också att det kommer att smitta av sig rejält till andra utvecklare också... 17/09 @uberpwnage2.0: Kanske inte, men det skapar en s.k "slippery slope" där utgivare blir lockade av de enkla pengarna och börjar införa det mer och mer, tills de passerar den där gränsen där det bara blir vämjeligt. Sedan tycker jag inte sådana här "teman"... 15/09 Jag förstår vad du menar. Historien är allt annat än ljus när man tittar på mikrotransaktionernas historia, även när det gäller bara kosmetiska saker. Guild Wars 2 är ett annat exempel där vanlig loot i spelet ofta är väldigt tråkig och ful, medan all... 15/09 @uberpwnage2.0: Ja, för det skapar ett väldigt dåligt beteende hos utgivarna. Istället för att man spelar och tjänar de extra sakerna i spelet, eller att man t.ex låter communityt skapa content som man kan ta ner gratis (Steam Workshop t.ex), så skapar... 15/09 Snack. Gran Turismo Sport fick mikrotransaktioner, som ett exempel. Just saying. ╮(′~‵〞)╭ Och så länge det rör sig om kosmetiska prylar så ser jag verkligen inte dilemmat, såvida det inte sitter en person bredvid dig med en pistol emot ditt huvud som... 15/09 Inget pay2win så det e mindre problem. Sea of thieves är det bästa spelet denna gen utan tvekan. Grym spelide som gör att man kommer tillbaka om och om igen. Ingen progression system mer än kosmetiskt gör att man kan spela med samma folk 15/09 Jaså, varken Nintendo eller Sony fyller ju sina förstapartsspel med mikrotransaktioner som Microsoft gör. Jag hade trott att de lärt sig efter t.ex. Forza. 15/09 Slappna av. Det här spelet har uppdaterats flitigt innan detta och vi talar bara om utseenden. Ja, jag kommer att köpa nästa Xbox. 15/09 Det här är bara en liten tanke. Men vad sägs om att...... Inte handla något om man inte vill ha något? Alltså jag vet. Det är lite crazy. Lite out-there. Men så funkar det också. 14/09 Så bara för att man kan köpa kosmetiska saker som har ett Banjo-Kazooie-tema, och troligen liknande saker framöver, då är spelet skit? 14/09
Skicka en rättelse