Vi kommer till exempel kunna utkämpa striderna i "Classic Mode".

Under Playstation Live Show äntrade Yoshinore Kitase – producent för Final Fantasy 7 Remake – scen beväpnad med ett Buster Sword och nytt gameplay från den efterlängtade nostalgitrippen. Vissa delar av presentationen överlappar det demo vi fick se bilder från tidigare under veckan, men en del är helt nytt, inklusive den klassiska knäböjsekvensen och en bombastisk strid i kloakerna.

Final Fantasy 7 Remake-presentationen börjar 02:22:09.

Under striden ifråga tillkallar Cloud dessutom Ifrit, som hänger kvar och hjälper till i striden som en extra karaktär – komplett med egna förmågor man kan använda – under begränsad tid.

Via spelets officiella Twitter-konto meddelar man även att stridssystemet kommer få ett "classic mode" som gör det mer likt originalspelets. I standardläget måste man själv attackera fienden för att fylla upp ATB-stapeln, varpå man kan bränna av specialattacker, magier, etc. I "classic mode" utförs de vanliga attackerna istället automatiskt fram tills att ATB-stapeln är fylld, vilket resulterar i gameplay som lutar lite mer åt det turordningsbaserade hållet.

Jag förstår fortfarande inte varför man blandar ihop turordning med gamal teknik. Själva typen av combat har inget med tid eller teknik. De finns massa moderna exempel på ATB så som DQ11,Tales spelen etc. Det är helt enkelt en egen stil. De som gör mig... 20/09 Fast jag tror inte det nödvändigtvis behöver bli det. Beror ju på hur man gör det. Om de skulle göra ett exakt likadant system som i originalet kanske där du bara har två rader som står och slår på varandra i turordning. Bara systemet i 10:an är ju mer... 17/09 ja det känns som det är så här det kommer bli. De kommer säkert släppa ngn box med hela kittet när alla spel är utgivna men det lär vara många år in i framtiden. Sedan lär de väl säkert släppa om FF 77 remake: Midgar edition till nästa generations konso... 17/09 Går inte att övertyga en dinosaurie som redan bestämt sig att det är skräp så jag skippar det. För övrigt var striderna i FF15 hur roliga som helst! 16/09 Oh berätta gärna hur autoattack vanliga slag är mer intressant än att kunna välja mellan 20 olika specialförmågor? Vad är det som är bättre med nya combaten? Sjölv tycker den ser völdigt banal och tråkig ut. Typ föreklad för att 4åringar ska kunna spela... 16/09 Det handlar om respekt om någon spottar dig i ansiktet sen bjuder på tårta hade du kanske heller inte velat ha tårtan. Jag är ett av fansen köpt alla spelen till olika plattformar 3 gånger till pc massor med merch filmen osv. Ja striderna är bland det... 16/09 Knappast, det skulle ta för mycket tid att lägga in. Så länge som dom hållit på med detta så slösar dom nog inte tid på det. Lär nog satsa på att få nästa del klar så fort som möjligt sen. 16/09 Jag kan tycka det hade vart kul om de la in möjligheten att spela modernt eller retro :) Kanske kan komma via DLC eller patch? 16/09 Smaken är delad helt klart. 16/09 Det skulle bli ett fruktansvärt dåligt spel om det var turordningsbaserat och jag spelade det också när det var nytt. Tekniken har gått framåt men tydligen inte ni. :) 16/09
Skicka en rättelse