Den utmärkta Netflix-serien Narcos är som vi tidigare berättat på väg att bli spel. Nu har det släppts lite mer konkret information om Narcos: Rise of the Cartels, som avhandlar tv-seriens första säsong. Och därmed Pablo Escobars liv under 70-, 80- och 90-talen.

Gameplay blir taktiskt och omgångsbaserat, och du ska kunna välja mellan att styra Medellínkartellen eller den amerikanska narkotikapolisen DEA. Det släpps till pc, PS4, Xbox One och Switch, enligt trailern "2019" men enligt utgivaren redan tredje kvartalet. Som ju tar slut om knappt två veckor.

En första trailer med korta gameplay-inslag har du högst upp.

Inte övertygad om att detta blir årets spel? Well, inte jag heller. Men vi har ju tv-serien som backup. Den är fyra säsonger lång. De tre första handlar om colombianska kokainkarteller, de två första om Escobar. Säsong fyra är en avstickare som istället kretsar kring karteller i Mexiko. Pablo Escobar och hans kartell tjänade enorma summor på kokainsmuggling till USA och tidningen Forbes listade honom flera gånger som en av världens rikaste människor. I serien spelas han bländande av brasilianaren Wagner Moura. Se den.