Största Xbox Game Studios-releasen den här generationen.

Early access-helgen för Gears 5 må ha hackat och hostat, men senaste helgen tycks ha varit mer väloljad. Microsoft låter meddela att över tre miljoner spelade Gears 5 under veckoslutet, vilket gör releasen till den mest spelade för Xbox Game Studios den här generationen. Första veckan ska ha varit dubbelt så bra som motsvarande för Gears of War 4 för tre år sedan.

Det gör nog sitt till med Xbox Game Pass, som ju dessutom numera också finns till pc.

Snittet är inte lika högt som under 360-eran (då var det å andra sidan galet högt!) men Gears 5 möts av idel lovord hos kritikerna. I FZ-recensionen slog vi fast: Gears of War är tillbaka.

The Coalition sätter ihop det bästa av det gamla till ett magnum opus som kommer framkalla både glädje och ilska hos fansen. Allt som allt är det mer än godkänt i min bok. Även om känslan att jag redan vandrat på denna stig både en och flera gånger hela tiden finns där.

Skicka en rättelse
Jag undrar hur mycket de faktiskt tjänade på spelet då många gjorde som jag och betalade bara för prenumerationen. Efter 1-2 månader så har jag nog spelat igenom de spel jag tyckte var intressant och säger därmed upp prenumerationen. Jag gillade båda... 18/09 Fullt med buggar har det också där man får connection loss lite random, där achievements inte ploppar fram, collectibles inte sparas samt diverse grafikbuggar och lagg. 18/09 Håller delvis med, däremot storyn hade de kunnat göra lite bättre. Twisten som kommer visste man ju redan 5 minuter in i spelet, plus att jag tycker allt inleddes bra men föll lite mot slutet. Annars helt klart kul spel! :) 18/09 @Johlor: Intressant kampanj, bra tempo, extremt underhållande i coop. Bästa spelet i år, hittills :) 18/09 Skulle nog inte säga GoW 5 ( eller kallar vi det nu bara G5???) är det bästa jag kört i år, men det är bra mycket bättre än 4:an. :) 18/09 Gillade aldrig 4:an... springa runt och skjuta robotar, vafan. 5:an är en helt annan grej, älskar det! Nog bästa spelet jag kört i år. 18/09 Kämpar mig genom "Gears of War 4" just nu. Holy testical Thuesday vad det är dåligt! 17/09 Tekniskt sett så har ju både MS och Sony redan en kontinuerlig summa varje månad i och med Xbox Gold och PS Plus. Ja konsolföretagen kanske kommer satsa mer på att köpa upp spelskapare och producera bra spel som dom sen kan sälja på alla plattformar. 17/09 Det kommer inte att hända. Alla branscher (framför allt teknikbranscherna) genomgår just nu en tjänstefiering. Mindre fokus på hårdvara och mer fokus på mjukvara samt att erbjuda det bästa ”ekosystemet” för sina kunder. Xbox är bara en del av Microsofts... 17/09 Härligt för Microsoft. Men 3 miljoner testare säger tyvärr inte så mycket. Som tidigare nämnde skulle det vara väldigt intressant att få veta hur det är fördelat mellan sålda kopior och GP kopior. Sidenote: skulle vara kul att veta hur många gp prenumer... 17/09