Det är inte en promenadsimulator, hävdar Kojima.

Sedan dagen då Death Stranding avslöjades har spelvärlden kollektivt frågat sig: "Wut?"

Vi vet numer mycket mer om spelets upplägg, om hur du reser långa sträckor för att leverera föremål och återkopplar världen. Hideo Kojima är medveten om att en del kallar spelet (avfärdar det som) en promenadsimulator. För Game Informer berättar Kojima visserligen att det är "roligt att bara promenera i den här världen", men att det för den delen inte är en promenadsimulator.

In this game, I think you will not understand if I just say this, but once you start playing the game, just walking in that world is really fun. What I realized is, when I monitor playtests – even the staff’s – they don’t get it at first. But when they really start playing, just walking is really fun in the space. And now everyone will say, "Oh, it’s a walking simulator!"

Kojima liknar det nydanande med hur annorlunda det första Metal Gear mottogs med sin stealth. Hideo Kojima är sedan väldigt Hideo Kojima och menar att Death Stranding skapar en ny genre.

If 100 people play it and 100 people say it’s fun, it means the genre or the game already exists. But this is a new genre – same as stealth the first time, there will be people who don’t get it. It will take time for the real evaluations to come in.

Strand-systemet är potentiellt något annorlunda, en slags asynkron multiplayer där spelare lämnar meddelanden och föremål i varandras världar. Death Stranding släpps 8 november till Playstation 4 och först då blir vi varse exakt hur udda den här spelfågeln är.

Skicka en rättelse
Finns det några rykten om hur långt spelet ungefär är: 20h, 40h eller 100h+ ? 18/09 Det som säger för det hela är de rykten som kom ut, samt att en bunt sony-titlar redan släppts på epic store. Steam kommer det absolut inte bli, men möjligheten är nog att epic förhandlat ett exklusivt death stranding till epic store. 18/09 Är det någon inom spelbranschen som kan komma med något revolutionerande inom spel så är det Hideo Kojima. 18/09 Det finns nog en liten chans på en eventuell PC-version beroende på vad Kojima lyckades förhandla fram för avtal. Snacket som fanns om en PC-version skedde väl dock mest innan man valt spelmotor? Sony är utgivare. Sony äger IP:n. Spelmotorn är Sonys (De... 17/09 Ah, jag visste inte att de var utgivare. Då lär det inte komma till PC, nej. Men det var ju listat att komma till PC tidigare om jag inte missminner mig. Borde man ju fattat redan då om Sony ligger bakom 17/09 Ny genre? https://i.imgur.com/OY14KV0.png Med det sagt, av vad jag har sett av spelet så kommer jag vänta med det, det de har visat har inte varit imponerande. 17/09 Blir inte klok på det här spelet fast det är på ett positivt sätt, jag gillar vad jag sett än så länge. Jag gillar känslan som Kojima har för detaljer i sina spel, hur han fortsätter skapa spel som ofta leder till att man antingen älskar dem eller hatar... 17/09 Det publiceras av Sony Interactive Entertainment, så ja det kommer endast till Playstation. 17/09 Är det bekräftat att det endast kommer till PS4 alltså? Vill ju veta. Jag har en PS4, men vet jag att det kommer till PC senare tänker jag vänta tills dess... 17/09 är det bara jag som hakar upp mig på att ingen ens namnger den såkalladde "nya genren"? :D ingenting specifikt alls mer än vad det inte är. 17/09