Det är den 19 september och "Talk like a pirate day", den dag på året då du förväntas säga "Arr!" och/eller "Yarr!" Bara för att.

När du är klar med det rekommenderar vi att du tar en titt på Sea of Thieves, oavsett om det är första gången eller återbesök. För efter ett och ett halvt års gratis uppdateringar är Rares piratlir på väg att infria de skyhöga förväntningarna kring releasen. Och det kan ju spelas för en väldigt billig peng – så varför inte passa på?

Massor av nytt har tillkommit sedan releasen, och numera kryllar världen av flaskposter med uppdrag, skatter, gigantiska monsterfiskar, spökskepp och kringsysslor.

Så här gör du för att testa för en väldigt billig peng:

Xbox Game Pass Ultimate ger för 45 kronor i månaden tillgång till 100-talet spel på både pc (Windows 10 krävs) och Xbox One, och de första två månaderna kostar bara 20 kronor. Det innehåller Game Pass för både pc och Xbox One, plus Xbox Live Gold (krävs för att spela Xbox One-spel online). Det är... billigt!

För att spela fixar du ett konto, drar hem de filer du behöver och... well, mycket mer krävs inte. Jo, du måste stå ut med Microsoft Store-klienten, men det är det värt. Du fixar ett konto här.

Se när Calle dammade av Sea of Thieves i somras.

Sea of Thieves har Play Anywhere-stöd, vilket betyder att om du äger spelet digitalt (eller har tillgång till det via Game Pass) kan du spela det på både pc (kräver Windows 10) och Xbox One med samma konto. Dessa spel kör förstås crossplay. Prenumerationstjänsterna Game Pass ger tillgång till drygt 100 spel (vissa Game Pass-kompatibla, andra inte), och finns alltså både till pc och Xbox One.

Och medan spelet tankas hem tränar du förstås in lite salta piratsvordomar.