Piratspelet är numera svinbra, testa det för väldigt lite pengar.

Det är den 19 september och "Talk like a pirate day", den dag på året då du förväntas säga "Arr!" och/eller "Yarr!" Bara för att.

När du är klar med det rekommenderar vi att du tar en titt på Sea of Thieves, oavsett om det är första gången eller återbesök. För efter ett och ett halvt års gratis uppdateringar är Rares piratlir på väg att infria de skyhöga förväntningarna kring releasen. Och det kan ju spelas för en väldigt billig peng – så varför inte passa på?

Massor av nytt har tillkommit sedan releasen, och numera kryllar världen av flaskposter med uppdrag, skatter, gigantiska monsterfiskar, spökskepp och kringsysslor.

Så här gör du för att testa för en väldigt billig peng:

Xbox Game Pass Ultimate ger för 45 kronor i månaden tillgång till 100-talet spel på både pc (Windows 10 krävs) och Xbox One, och de första två månaderna kostar bara 20 kronor. Det innehåller Game Pass för både pc och Xbox One, plus Xbox Live Gold (krävs för att spela Xbox One-spel online). Det är... billigt!

För att spela fixar du ett konto, drar hem de filer du behöver och... well, mycket mer krävs inte. Jo, du måste stå ut med Microsoft Store-klienten, men det är det värt. Du fixar ett konto här.

Se när Calle dammade av Sea of Thieves i somras.

Sea of Thieves har Play Anywhere-stöd, vilket betyder att om du äger spelet digitalt (eller har tillgång till det via Game Pass) kan du spela det på både pc (kräver Windows 10) och Xbox One med samma konto. Dessa spel kör förstås crossplay. Prenumerationstjänsterna Game Pass ger tillgång till drygt 100 spel (vissa Game Pass-kompatibla, andra inte), och finns alltså både till pc och Xbox One.

Och medan spelet tankas hem tränar du förstås in lite salta piratsvordomar.

Skicka en rättelse
Testade igår igen med några polare och vi alla instämde. Tack men nej tack. Visst har det kommit content updates. Men mest mer av samma. Sea of fetch-quests. Men hej. Vattnet är ju svina-snyggt 19/09 Lugnt, bara hojta till om det är något du undrar över! Haha, det är full fart framåt då som gäller med kidsen, glhf :) 18/09 Tack @Mortaigne för all info, ska ta och läsa på för när man spelar med ungarna då är det nästan pang på direkten som gäller. Knappt man hinner samla på förnödenheter till skeppet :D 18/09 @Molotov: Sea of Thieves har ju också månatliga events med specialuppdrag/grejer att göra. Månadens event heter Smuggler's Fortune och har bara hållit på en vecka: https://www.youtube.com/watch?v=wVoO8U4E06I&t= 18/09 Ja, det finns massor av saker att hitta/göra. Vissa saker är inte helt uppenbara, men kolla över vilka commendations det finns under respektive Trading Company i menyn. Det brukar ge lite fingervisningar om saker att göra. Pets kan man bara köpa för Anc... 18/09 Tack för info, införskaffade igen gamepass tillsammans med ungarna och avverkade några timmar. Fanns mer att göra och kändes som det fanns mer saker att hitta/upptäcka när man kom till öarna. Minns att tidigare var det väldigt ovanligt att ens hitta and... 18/09 Tråkig trend att det ska ta år efter full release tills att produkten blir som det var tänkt. Det är upp till var och en att avgöra om ett spel verkligen är klart/redo. Hursomhelst, roligt att de fortsätter utveckla det. Ska nog testa när jag gör hoppet... 18/09 Jag håller med @Mortaigne, det är verkligen ett bra spel nu. Med andra, inte själv. En kompis har just skaffat pc igen efter ca 10 års paus, vi testade i helgen. Blev 3,5 timme och alldeles för lite sömn. 18/09 Xbox Game Pass för PC (beta) kostar bara 45/månad under beta-perioden. Finns dessutom XGP Ultimate för den som spelar på både konsol och PC som innehåller Xbox Game Pass konsol, Xbox Live Gold och Xbox Game Pass PC. Ultimate har ett erbjudande nu med 2... 18/09 Det är en brutal skillnad på dagens Sea of Thieves och det vi fick vid launch! Det var kul redan då men behövde mer content för att hålla längre tid. Det har det verkligen fått nu. Vill man bara ha en kortare stunds PvP så finns det Arena, ett separat... 18/09