A Link to the Past? Ocarina of Time? Något annat?

The Legend of Zelda har funnits i 33 år och lär förmodligen stanna kvar i minst 333 år ytterligare. Nästa kapitel i den oändliga historien är ett nygammalt sådant; Zelda: Link's Awakening Switch-släpps på fredag och är en remake av Game Boy-klassikern med samma namn från 1993.

Inför det passar det förstås ypperligt att återvända till diskussionen som är lika bestående som serien. Vilket Zelda är egentligen det bästa? Kan du ens välja en favorit av så många storheter?

Serien har alltså funnits sedan 1986 och sträcker sig från NES till Switch, via SNES, Nintendo 64, Gamecube, Wii, Wii U, Game Boy, DS, 3DS... Ja, det är ett par stycken, och flera av spelen dyker ständigt upp i "Bäst genom tiderna"-diskussioner. Rösta nedan och snacka loss underst.

För tydlighetens skull håller vi omröstningen fri från remasters och hädelser (läs: Zelda till CD-i).

Jag har också svårt att förstå det. Primärt ogillar jag spelet pga punkt 1, men även punkt 3. Början av spelet är däremot trevligt. Jag är inte heller särskilt förtjust i Breath of the Wild. 20/09 Är nog så det är, folk brukar ju antingen välja oot eller lttp. Självklart är det ett bra spel, problemet är väl att nostalgin tar över när folk pratar om oot, vilket märks ganska direkt, därför blir det överskattat. Ja man är väl salty när man inte låt... 20/09 Jag var glatt överraskad första (enda) gången jag spelade igenom spelet. Jag var en av dom som var lite negativt inställd till det hela på grund utav den visuella biten. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. ;) Jo jag har förstått att det... 19/09 Du kommer inte att bli besviken på Wind Waker HD. De har verkligen gjort ett redan bra spel ännu bättre. 19/09 Glöm inte bort Okami, jag rekommenderar det starkt ifall man gillar Zelda. 19/09 1: A Link to the past 2: Zelda 1 3: Ocarina of time Jag har lite svårt att förstå att Wind Waker ligger så högt hos många. Några av problemen med Wind Waker: 1: Sjukt tråkigt att glida omkring och fiska Triforce. 2: Sämsta slutstriden, som slutar konsti... 19/09 Är det verkligen så då eller är det bara någon slags internetmeme? Vad är det som gör OoT överskattat? Är det inte bara salty PS1-ägare som aldrig fick uppleva spelet i dess fulla kraft? :) 19/09 1. Breath of the Wild 2. Ocarina of Time 3. Wind Waker 19/09 Jag menade mer att nästan allt det du radade upp är sådant jag uppskattar i BotW. ;) 1. Den öppna världen bjuder alltid på något nytt vid varje genomspelning. Det är belönande att upptäcka. 2. Vapnens hållbarhet gör att spelaren tvingas att tänka igenom... 19/09 Nog mer en lista på vad som gör spelet obra :) Hoppas du var ironisk. Annars kanske du bara skumma över den. Mvh Earthscum 19/09
Skicka en rättelse