Många menar att Dota 2 har det värsta communityt av alla populära multiplayerspel och nu verkar Valve ha fått nog. De värsta förbrytarna stängs av 19 år - fram till år 2038. I ett blogginlägg förklarar utvecklarna att spelare stängs av för olika saker, där bland annat väldigt låga "behavior scores" verkar vara det som kan ge dig en närmare två decennier lång spelpaus.

Valve kommer också försöka bli bättre på att hitta de som säljer sina konton till andra samt smurf-konton, där duktiga spelare använder separata lågnivåkonton för att dels slippa bli upptäckta men också kunna spöa mindre erfarna spelare.

Språk man får 19 års ban för i Dota 2

Dota 2:s Reddit-del verkar folk extra glada att de som förstör stämningen i spelet får så pass hårda straff. En person föreslog dock att de skulle kunna förkorta sitt straff genom att lira Artifact, en annan att Valve borde anordna en turnering bara för dessa spelare där priset är att få börja lira igen.

Vidare i inlägget pratar de om olika karaktärsroller, där förändringar kring matchmaking är på gång för att försöka få till jämnare matcher. Man kommer också börja dela ut hårdare straff mot de som köat för en viss roll men väljer en annan i matchen.