Den hårdaste banhammaren någonsin?

Många menar att Dota 2 har det värsta communityt av alla populära multiplayerspel och nu verkar Valve ha fått nog. De värsta förbrytarna stängs av 19 år - fram till år 2038. I ett blogginlägg förklarar utvecklarna att spelare stängs av för olika saker, där bland annat väldigt låga "behavior scores" verkar vara det som kan ge dig en närmare två decennier lång spelpaus.

Valve kommer också försöka bli bättre på att hitta de som säljer sina konton till andra samt smurf-konton, där duktiga spelare använder separata lågnivåkonton för att dels slippa bli upptäckta men också kunna spöa mindre erfarna spelare.

Språk man får 19 års ban för i Dota 2

Dota 2:s Reddit-del verkar folk extra glada att de som förstör stämningen i spelet får så pass hårda straff. En person föreslog dock att de skulle kunna förkorta sitt straff genom att lira Artifact, en annan att Valve borde anordna en turnering bara för dessa spelare där priset är att få börja lira igen.

Vidare i inlägget pratar de om olika karaktärsroller, där förändringar kring matchmaking är på gång för att försöka få till jämnare matcher. Man kommer också börja dela ut hårdare straff mot de som köat för en viss roll men väljer en annan i matchen.

Skicka en rättelse
Ett par dagars ban för "Are fu*king kidding me <och något utan svordomar om vad några spelare gjort>" i WoT är nog den enda än så länge. Kan tycka att det var lite överdrivet men äger den och kan uppskatta att de rensar bland både de värsta och oss som... 20/09 Blev bannad i wow en gång då jag rageade ganska hårt på några DPSers som failade hela tiden i en pug-raid. Mitt språkbruk var inte det bästa kanske :D skyller på att jag höll på att sluta röka..... Slutade i en 48h ban men det är enda gången :) 20/09 Det där bevisar att det är 2038-problemet som spökar. En signed 32-bit integer kan inte ha större tal än 2^31-1. Det antalet sekunder efter 1 januari 1970 råkar vara 19 januari 2038 03:14:07 UTC. 20/09 Stolt icke-bannad "vuxen" person här :) Jag är helt för permanent ban på fuskande i MP-spel. 19 år för lite ovårdat språk kan vara lite för hårt tycker jag. 18 år räcker mer än väl :D 20/09 Är det bara jag som tycker det låter konstigt med "Time Remaining: 1/19/2038" ? Borde väl ändå stå något i stil med "Banned until: " eller liknande? I mitt huvud så låter det mer som att personen är bannad i 2038 år, inte 19 år. Jag förstår ju såklart... 20/09 Skulle börja lira Dota med en polare men gav upp efter en vecka. Har aldrig vart med om en sådan avskyvärd community. Som nybörjare är man inte värd ett skit och blir kallad för både det ena och det andra. 20/09 Det var mycket underhållande att kolla igenom Dota2s community forum på Steam. :) Bra gjort Valve! Vet inte riktigt hur det fungerar, men om någon lämnar mitt i en match så får denna personen redan straff? Minus på conduct kontot och efter flertalet lea... 19/09 Satte nej på bannlysning. Inte på ett helt spel. Har väl blivit bannad från någon CS 1.6 server för att någon ansåg att jag fuskade. Jag har bara fuskat på privata LAN. ;) Av någon anledning fick jag "wall hack" om jag tabbade in/ur i CS 1.5. =P 19/09 Exakt det där. Barnsligt beteende, verkar som om man måste vara Ti19-material annars är man per automatik "världens sämsta spelare" och toxic-kommentarerna följer. Ironin är dock när de som gnällde själva begår misstag, då blir det minsann tyst i chatte... 19/09 https://i.imgur.com/moJ2aIY.png 19/09