"Låga" betyg är inte samma sak som låga betyg.

I morgon släpps The Legend of Zelda: Link's Awakening, en remake av Gameboy-spelet från 1993 med samma namn. Vi har just fått vårt recensionsexemplar, så vi fäller domen tidigast nästa vecka. Andra har just släppt sina recensioner, och det samlade omdömet är förstås att spelet är bra – det snittar kring 87 av 100 på samlingssiterna Opencritic och Metacritic.

Samtidigt är 87 närmast lågt för ett Zelda-spel. Zelda: Breath of the Wild ligger och skvalpar kring 97/100 och Zelda: Ocarina of Time är ett av tidernas hårdast hyllade spel (99 av 100 på Metacritic).

Men med betyg på 8 av 10 och 15 av 20 som lägst är det inte särskilt synd om det ändå. Botanisera bland recensionerna från Opencritic eller Metacritic.

Samma här, på gränsen till extremt faktiskt, speciellt i dockat-läge är det oacceptabelt med ständiga frame-drops. Aldrig haft i närheten av så stora problem på Switch spel tidigare. 22/09 Det är ett väldigt vanligt fenomen på internet att folk i princip låtsas ha spelat spel för att kunna skriva sin åsikt om dem, det är därför jag är så ifrågasättande. Ofta är folk väldigt kritiska mot spel de missade eller så för att de inte hade just... 20/09 Jag kan bara konstatera att din logik brister på mer än ett ställe. Jag bryr mig faktiskt inte om du tror mig eller inte, därför försöker jag inte ens att bevisa något - eftersom det inte finns något att bevisa. Alla recensioner och betyg som tex finns... 20/09 Det är vad jag tror. Det är en diskussion för att jag inte tror att du spelade Ocarina of Time när det kom ut utan långt senare. Du påstår att folk ignorerar spelets problem för att det är Nintendospel och att de är biased. Jag menar att år 1998 var det... 20/09 Du menar att detta inte är vad du tycker alltså? Jag förstår inte varför det här ens är en diskussion. Du får naturligtvis tro precis vad du vill, men jag har upprepade gånger sagt att du har fel. Du tyckte inte att det var ett problem att spela med låg... 20/09 Har lirat några timmar nu och tycker att det är ett vacker och bra spel, med några förbättringar i spelmekaniken jämfört med originalet. Prestandan var däremot en besvikelse. Mest troligt går detta att åtgärda med en uppdatering, men dessa drops borde... 20/09 Tycker och tycker, det är väl mer hur jag tror att det ligger till. Hur spelade du Ocarina of Time och när? 20/09 Nu säger du återigen att min upplevelse är fel för att du inte tycker att jag kan ha upplevt det på sättet! :D Din upplevelse är på ett sätt och min på ett annat. Varför är det så svårt för dig att acceptera det? 20/09 Jag menar bara att spelet ser ganska hackigt ut så här i efterhand när man är van med hög FPS, speciellt om man spelar det på en datorskärm eller någon modern TV med bra responstid(Många tidiga 3d-spel ser bättre ut på gammal tjock-TV). Men att FPS inte... 20/09 Du skrev du inte trodde att jag hade spelat det på en tv för att det inte blir lika hackigt där som på en datorskärm, vilket är att ifrågasätta upplevelsen. Det kan stämma det du beskriver om spelens storlek, men det känns som det är svårt att få reda... 20/09
Skicka en rättelse