Helt utan förvarning har FPS-spelet Terminator: Resistance dykt upp på radarn. En trailer förklarar att det vankas krig mot robotarna år 2028 i resterna av det som en gång var Los Angeles. Du är, som undertiteln skvallrar om, en del av motståndsrörelsen och med Xcom-bleka odds slåss ni mot Skynets skoningslösa mördarmaskiner för att rädda mänskligheten.

Spelet ska vara singleplayer (men Wikipedia-artikeln säger både single- och multiplayer) och enligt Metro UK bygger det enbart på de två första filmerna. Vilket är en bra sak, eftersom de är överlägset bäst. Storyn kan sticka iväg i flera riktningar, med flera slut, beroende på hur du spelar, skriver IGN.

Release blir det till pc, PS4 och Xbox One den 15 november.

Som av en händelse släpps Terminator: Dark Fate två veckor tidigare. Det är den sjätte filmen i serien, och den första sedan Terminator 2 som har James Cameron med bakom spakarna. Vidare är såväl Arnold, Edward Furlong och Linda Hamilton med – också det första gången sen T2. Men kuriöst nog ska filmen och det nya spelet inte ha med varandra att göra mmer än till namnet. Kanske en bra sak, med tanke på att Salvation ju bidrog till att terminera Grin.