Exklusiviteterna som Epic Games Store förhandlar till sig har varit ett kontroversiellt ämne, och det har spekulerats mycket kring hur dessa överenskommelser faktiskt ser ut. Nu verkar vi dock ha fått en liten inblick i vilka ersättningsnivåer det kan röra sig om för utgivare som väljer att nappa på Epics exklusivitet, och det tack vare en finansrapport på italienska från företaget Digital Bros, som äger 505 Games – utgivaren av Remedys senaste spel Control.

Dokumentet listar intäkter från olika källor och inkluderar bland annat 9,49 miljoner euro för Control från Epic – strax över 100 miljoner kronor. Tidsspannet för dessa intäkter ligger dock innan spelet faktiskt hade släppts, och man påpekar till och med att pengarna genererades tack vare ett exklusivitetskontrakt på plattformen. Det rör sig alltså inte om intäkter från vanlig försäljning, och av allt att döma ej heller om förhandsbokningar eftersom konsolversionerna av spelet inte har några listade intäkter.

Ett annat spel som valde Epic-exklusivitet var Xcom-liknande Phoenix Point, och dess skapare Julian Gollop passade då på att påpeka att det i deras fall inte rörde sig om en regelrätt betalning, utan om att Epic garanterar en viss mängd sålda exemplar på plattformen, vilket man fick betalt för i förväg. Huruvida så är fallet med Control vet vi dock inte.