Lovar att dra sitt strå till klimatstacken, i och med nytt initiativ.

På den officiella Playstation-bloggen skriver Sony-bossen Jim Ryan att företaget siktar på att sänka energiuttaget på nästan generations Playstation. Det är i samband med FN:s pågående klimatmöte som företaget presenterar att det kommer att vara del av något som heter Playing for the Planet – ett initiativ vars vision är att spelindustrin och spelare ska hjälpas åt att minska koldioxidutsläppen.

Det är specifikgt konsolens spelviloläge som ska kunna dra mindre ström – alltså funktionen som låter dig avsluta ett spel samtidigt som det fortsätter köras i bakgrunden. Sony säger också att man kommer att se till att konsolen är lättare att ställa in och använda energieffektivt.

Huruvida Playstation 5 i sin helhet kommer att matcha Playstation 4:s energiförbrukning eller om den kraftigare hårdvaran kommer att kräva mer juice, återstår att se.

https://nordic.ign.com/xbox-project-scorpio/29447/news/microsoft-announces-xbox-consoles-will-be-carbon-neutral (https://nordic.ign.com/xbox-project-scorpio/29447/news/microsoft-announces-xbox-consoles-will-be-carbon-neutral) Och vad gäller strömförbruk... 23/09 Seriös? Du länkar alltså till nån random tanke? Borde fan vara insta ban... Sorry 23/09 Oj jag sket nyss på mig... Tror det var en hel load of bullshit. Älskar PS men att komma med såna här uttalanden är ju bara patetiskt. Jag kommer iofs inte köpa ps5 då jag tror att streamingen kommer komma fullt ut nu. Inte för intet google bygger värld... 23/09 Samma här. Har inga behov överhuvudtaget av att ha min konsol på standby. 23/09 Låter alltid konsolerna stå på standby. Både Xbonen och PS4'an. Då installeras uppdateringar och dylikt även när man sover eller inte är hemma. Är bara segt när man vill komma igång och lira om spelen ska börja börja uppdatera sig. :) Sen kanske det int... 23/09 Spel för gallerian om dom vill vara klimayvänliga så ge fan i att ha energisparfunktion och lägg in autoshutdown om maskinen lämnats på. Folk är verkligen ohälsosamt bekväma idag att man inte ens ids stänga av ordentligt 23/09 Skulle not inte direkt kalla mig fanboy ;) tvärtom, alltid föredragit PC. Men Playstation har alltmer stigit i mina ögon senaste generationerna och Microsoft sjunkit. https://youtu.be/ETXQUkp-VOg?list=WL&t=51 23/09 Bill & Melinda Gates Foundation och Microsofts egna initiativ. https://www.microsoft.com/en-us/corporate-responsibility/philanthropies/humanitarian-action Jag tror fanboy:en i dig har gjort dig blind. 😂😂😂😂 23/09 Såklart det kan ha stor miljöpåverkan, har inte sagt att det inte har det, jag menar bara att det hade varit mer intressant att veta vad de gör för ändringar i fabrikerna som tillverkar konsolerna för att minska miljöpåverkan. 23/09 Mycket mer än vad man tror. Själv stängde jag alltid av konsolen pga denna video. 0wNoCnPxTp4 23/09
Skicka en rättelse